Strategiarbeidet ruller videre

Strategisk handlingsprogram (foto: Knut André Karlstad)

Plan- og strategiutvalget (PSU) har nå jobbet med ny strategisk handlingsplan for 2010-2013 i et halvt års tid. Handlingsplanen består av to hoveddeler - strategisk fundament og målsettinger for høyskolens virksomhetsområder.

30.10.2008 - Red.


Så langt har det strategiske fundamentet vært i fokus, men nå har man også startet arbeidet med utforming av konkrete målsettinger.

Strategisk fundament

Forslag til strategisk fundament - bestående av visjon, ambisjon, verdigrunnlag/kjerneverdier og evt. slagord - har vært oppe til diskusjon i styret. Det er klargjort fra styrets side at visjonen må vise høyskolens samfunnsoppdrag og at ambisjonen må uttrykkes ved at NHH skal være en handelshøyskole av høy internasjonal klasse. Arbeidet med det strategiske fundamentet er ikke ferdigstilt, men vil bli lagt frem for styret sammen med den konkrete målstrukturen på et senere tidspunkt.

Målsettinger

Enheter og utvalg ved høyskolen er nå i gang med å utarbeide konkrete forslag til hovedmål og delmål innenfor sine ansvarsområder for perioden 2010-2013. Man har delt virksomheten inn i følgende hovedområder:
* Utdanning
* Forskning
* Formidling og relasjonsbygging
* Internasjonalisering
* Organisasjon og ressurser

Strategiske utfordringer

Som bakgrunnsmateriell for utarbeidelse av de konkrete målene har PSU satt fokus på en del strategiske utfordringer som man mener vil være sentrale i den kommende planperioden. PSU tar gjerne i mot innspill og synspunkter på de skisserte utfordringene. Disse kan sendes til Anita Søvik eller Frank Mortensen, innen 10. november. Du kan også legge inn kommentarer til denne artikkelen og til strategiarbeidet generelt i Paraplyens kommentarfelt.

Videre prosess

Utkast til ny strategi skal etter planen legges frem for styret i desember. Utkastet vil inneholde forslag til både strategisk fundament og konkrete mål, og vil bli sendt på høring til hele høyskolen over nyttår.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive