Forsikringssymposiet åpnet onsdag

Knut Aase (foto: Knut André Karlstad)

Et internasjonalt finans- og forsikringssymposium holdes onsdag og torsdag i Karl Borchs auditorium. Symposiet holdes til ære for Knut Aase, som fylte 60 år i sommer.

30.10.2008 - Knut André Karlstad


Rektor Jan I. Haaland åpnet symposiet, og han benyttet anledningen til å hedre Aases innsats innen feltet forsikringsøkonomi.

- Knut har siden 1989 hatt professoratet innen forsikringsøkonomi her på NHH, og han har fylt det på en måte som har markert viktigheten av dette forskningsfeltet både nasjonalt og internasjonalt. Det faktum at hans forgjenger i professoratet var professor Karl Borch understreker de lange og stolte tradisjonene innen dette feltet på NHH. Som dere sikkert er klar over befinner vi oss i Karl Borchs auditorium nå, noe som er høyst passende for anledningen. Borch startet en forskningstradisjon som fremdeles lever i beste velgående. Mange ved NHH har mye å takke Karl Borch for, men det er kun en som har "hans" professorat - og det er Knut Aase, sa rektor.

Den sveitsiske matematikkprofessoren Hans Bühlmann holdt første hovedinnlegg, før symposiet fortsatte med et spekket program både onsdag og torsdag, inkludert konferansemiddag på Neptun. Du kan lese mer fagstoff fra forsikringssymposiet i det neste nummeret av NHH Bulletin.

Jan I. Haaland
OM FORSIKRINGSØKONOMI. - Fra 60-tallet bidro Karl Borch sterkt til å bygge NHH til en forskningsinstitusjon på høyt nivå, og - gitt hans forskningsfelt - fikk skolen en tid kallenavnet "the Norwegian School of Uncertainty", sa rektor Jan I. Haaland under sin åpningstale.
Foto: Knut André Karlstad
Hans Bühlmann
FØRSTEMAN UT. Den sveitsiske forsikringsnestoren Hans Bühlmann holdt første hovedinnlegg: "On the Prudence of the Actuary and the Courage of the Gambler (Entrepreneur)".
Foto: Knut André Karlstad
Finans- og forsikringssymposium
INTERNASJONALT. Det var forskere fra inn- og utland til stede under finans- og forsikringssymposiet.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive