Blått hav - grønn skipsfart

Bergen Shipping Conference 2008

Annet hvert år arrangerer studenter en skipsfartskonferanse på NHH. I år er temaet Grønn skipsfart og arrangørene håper at konferansen blir en møteplass mellom myndigheter og bransje.

13.10.2008 - Jens Frølich Holte


Sondre Rasch, som er leder for Bergen Shipping Conference, er sikker på at temaet vil engasjere konferansedeltakerne.

- Vi hadde en undersøkelse i forkant av konferansen. Det var stor interesse for hvordan shipping kan bli mer miljøvennlig på en lønnsom måte, forklarer Rasch.

Maritime dager

Skipsfartsnæringen har spilt en viktig rolle for Norge og Bergen, og vært karrierevalget for mange NHH-studenter. Arrangørene ønsker derfor å tilby noe mer enn kun en næringslivskonferanse. Derfor har de lansert konseptet "Maritime dager".

- Dette er nytt av året. Interessen for den maritime næringen vokser sterkt. Vi vil møte denne ved å gi et bedre tilbud til studentene, sier Rasch.

Mandag kan siviløkonomspirer delta på introduksjonsforedraget "Shipping ABC" og onsdag presenteres ulike trainee- og internship-programmer.

Harald Magnus Andreassen
KOMMER TILBAKE. Harald Magnus Andreassen fra First er en av foredragsholderne. Han var også på NHH under Karrieredagen tidligere i høst.
Foto: Jens Frølich Holte

Kjente foredragsholdere

Listen over foredragsholdere er lang. Ved siden av NHHs egen Victor Norman, blir Elisabeth Grieg fra Rederiforbundet og Harald Magnus Andreassen fra First Securities å se på talerstolen.

Rasch tror at Harald Magnus Andreassens foredrag om finanskrisens innvirkning på miljøinvesteringer blir interessant. Han gleder seg også til å høre på Elisabeth Grieg.

- Hun skal forsvare en nullutslippsvisjon. Mange mener den er litt luftig, så det kan bli spennende, mener Rasch.

Trosser turbulens

Konferansen blir en møteplass for studenter, akademikere, rederier, myndigheter og miljøvernorganisasjoner. Selv om turbulensen i finansmarkedene har begynt å få konsekvenser for shippingbransjen, er det mange fra næringen som legger turen til konferansen.

- Vi har riktignok fått noen kanselleringer, men vi blir over 220 deltakere. For to år siden var vi litt under 200, opplyser Rasch.

Konferansen starter klokken 09:00 tirsdag 14. oktober i Aulaen.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive