- Lite men levende fagmiljø

Cola-Bush

Hvilken innvirkning har perioden med Georg W. Bush i presidentsetet hatt for amerikanske merkevarer? Det er et av spørsmåelene som tas opp når NHH skal arrangere Professor Johan Arndts Markedsføringskonferanse.

08.05.2008 - Torgeir Uberg Nærland


Konferansen går av stabelen den 5. og 6. juni og tar sikte på å samle det norske fagmiljøet innenfor markedsføring. Det er den eneste konferansen innenfor markedsforskning i Norge.

Hensikten med konferansen er å stimulere til mer og bedre norsk markedsforskning.

Magne Supphellen
MERKEVAREEKSPERT. Professor Magne Supphellen karakteriserer markedsføringsmiljøet i Norge som lite, men i veldig positiv utvikling.
Foto: Torgeir Uberg Nærland

Felt i positiv utvikling

Professor Magne Supphellen ved Institutt for strategi og ledelse forteller at fagmiljøet i Norge er lite men levende, samtidig som det er felt i veldig positiv utvikling.

- Det er et levende fagmiljø hvor det produseres mer og mer god forskning, forklarer professoren.

Videre forklarer Supphellen at Johan Arndt som konferansen har sitt navn etter regnes som en betydelig størrelse, både nasjonalt og internasjonalt, og at Arndt er den mest siterte markedsforskeren Norge noen gang har hatt.

Teori og praksis

I tillegg til doktorgradskollokvie og presentasjoner av papers rommer konferansen også et "mini-seminar" hvor både forskere og praktisører er invitert til å holde foredrag.

Professor Durajrai Maheswaran, Stern School of Business, New York University, kommer til å holde foredrag med fokus på "Nation equity" og hvordan senere amerikansk politikk har hatt innvirkning på amerikanske merkevarer.

- Professor Durajrai Maheswaran er blandt de ledende på feltet, så dette blir en godbit, konstaterer Supphellen.

Mini-seminaret inkluderer også foredrag av Bente G. H. Slaatten fra Yara International som vil ta for seg historien til merkenavnet Yara og hvilken posisjon merket har utenfor Norge.

Praktisk informasjon om konferansen finner du her.


Johan Arndt (1937-1986)

Johan Arndt omtales som den fremste norske markedsforskeren i historien. Arndt hadde bakgrunn fra University of Minnesota, Harvard University og Columbia University, før han begynte sitt virke ved NHH, hvor han i 1974 ble professor. Han flyttet til Oslo og Handelshøyskolen BI i 1984, og fortsatte som professor II ved NHH. Hans forskning og undervisning satte sterke spor på begge sider av Atlanteren. Våren 1984 fikk han studentenes forelesningspris, Bronsesvampen, på Norges Handelshøyskole.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive