Kurt Jörnsten fyller 60 år

Kurt Jörnsten

Professor Kurt Jörnsten ved Institutt for foretaksøkonomi fyller 60 år lørdag 17. mai. Jubilanten er en av NHHs mest fremtredende forskere, en stor personlighet, og en kollega vi er svært glade i.

16.05.2008 - Red.


Han tok sin doktorgrad ved Tekniska högskolan ved Universitetet i Linköping i 1980, og har hatt sin arbeidsplass ved NHH siden 1988 med operasjonsana¬lyse som fagfelt.

Kurts vitenskapelige produksjon spenner over et vidt felt, som omfatter operasjonsanalytiske metoder, regional- og transportøkonomi, logistikk, og analyser av kraftmarkedene. Han har en vitenskapelig produksjon på godt over 100 artikler og bøker, hvorav rundt 75 er publisert i anerkjente internasjonale tidsskrift. Kurt trives like godt med med praktiske problemstillinger som med teori og metode, og dette har gjort ham til en etterspurt ressursperson i anvendte prosjekter for næringslivet, blant annet i forbindelse med oljevirksomhet, kraftsektoren og telekommunikasjon.

Som lærer og veileder er Kurt usedvanlig inspirerende. Han er kjent for å stille store krav til seg selv og sine studenter, og han har en kreativitet og entusiasme som gir resultater i form av fullførte doktorgrader og internasjonale publikasjoner. Hittil har han ført et 20-talls studenter fram til doktorgrad og han har vært opponent for et tilsvarende antall. Kurt har et omfattende kontaktnett, og har vært gjesteprofessor ved en rekke universiteter i USA, Asia og Europa. Han er æresdoktor ved Handelshögskolan i Stockholm og ved Høgskolen i Molde, og han har vunnet internasjonale priser for sin forskning.

Kurt har en umettelig faglig nysgjerrighet, og han engasjerer seg med stor glød i en rekke andre interesser som musikk, folkedans og tradisjonell svensk mat. Han er også en utpreget entreprenør med en formidabel appetitt på nye oppgaver og utfordringer. De siste par årene har han vært initiativtaker og pådriver for et nytt masterprogram i Energi, ressurs- og miljøøkonomi som i disse dager er under oppstarting ved NHH, og hans 60 år blir feiret med en todagers konferanse innen dette emnet.

Vi gratulerer jubilanten med dagen og ønsker alt godt for dagen og fremtiden.

Venner og kolleger ved NHH


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive