Klimapolitikk i tåken

Leif K. Sandal

- Forestillingene om hva som er norsk klimapolitikk er tåkete, fastslår professor Leif K. Sandal. Derfor har han invitert Finansdepartementets Jon Kristian Pareliussen til å holde foredrag om hvilken klimakvotepolitikk norske myndigheter faktisk fører.

26.05.2008 - Torgeir Uberg Nærland


Som medlem i gruppen Finansdepartementet har nedsatt for å utforme norsk kvotepolitikk har Pareliussen førstehånds kjennskap til politisk praksis på området.

Som en del av stabsseminarserien i Accounting and Management Science holder den tidligere NHH-studenten foredrag fredag 30. mai, hvor tema er norsk kvotepolitikk.

Fakta

Med bakgrunn i den breie, men ikke alltid like kunnskapsbaserte, debatten rundt klimapolitiske spørsmål mener Sandal at det er stort behov for mer sakskunnskap om norsk klimapolitikk. Sandal er professor på Institutt for foretaksøkonomi.

- Pareliussen er meget sentralt plassert i utformingen av den norske kvotepolitikken. Han har vært med siden dag én, og er med i den videre implementeringsprosessen, forteller Sandal.

- Jeg håper foredraget vil gi svar på spørsmål som for eksempel hva som er tankene bak norsk klimakvotepolitikk, hvordan politikken føres i dag, og hvilke utfordringer som ligger i fremtiden, fortsetter professoren.

Tverrfaglig samarbeid

Sandal setter foredraget i sammenheng med etableringen av den nye ENE-retningen (Master in Energy, Natural Resources and the Environment) ved høyskolen.

- Som en del av den nye ENE-profilen ønsker vi å stimulere til samarbeid på tvers av fagområdene. For eksempel gjennom å kombinere økonomiske, naturfaglige og politiske perspektiver når, forteller Sandal.

- På denne måten kan vi få bedre kunnskap om forhold knyttet til energi, miljø og råvarer, forteller han.

Brei interesse

Sandal mener at foredraget bør skape interesse langt utover den snevre kretsen av fagansatte ved NHH.

- Klimapolitikk er jo noe som engasjerer bredt. Samtidig har vi denne gang invitert en foredragsholder som står midt oppe i den politiske prosessen, med et praktisk snarere enn akademisk forhold til klimapolitikk, argumenterer professoren.

Seminaret holdes i Karl Borchs auditorium fredag 30. mai klokken 12:15.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive