I eksklusivt selskap

Professor Jan Ubøe

Studentenes foreleserpris, Bronsesvampen, går dette semesteret til Jan Ubøe, hans andre på fem år. - Det føles utrolig bra, sier prisvinneren.

29.05.2008 - Knut André Karlstad


Offentliggjøringen av prisen ble gjort allerede på 17. mai-frokosten, men Ubøe var da utenlands og dermed ikke mulig å få i tale før nå.

- Jeg har lagt mye vekt på undervisning i karrieren, så det er ekstra stas å få den. Jeg fikk den for fem år siden òg, men de har endret litt på måten de velger, så det føles nesten enda bedre nå, forteller han.

Klar vinner

Tidligere var det slik at Fagutvalget plukket ut vinneren, etter at studentene hadde nominert kandidater. Nå er det studentene selv som stemmer frem vinneren, og her var det en overveldende seier til Ubøe. Mellom 100 og 200 nominerte statistikkprofessoren, ifølge Bachelorfagutvalget (BFU).

Jan Ubøe har dette semesteret undervist i Metodekurs i statistikk for økonomer på 1. kull, og sier selv at han i hele karrieren har lagt stor vekt på pedagogikken. - Når man har preferanser i den retning er det ekstra stas å få en pris, sier han.

I BFUs begrunnelse av årets pris sies det at Ubøe "til tross for sitt fagfelt, som gjerne faller litt tungt for mang en student har han klart å vinne med god margin. Vinneren har vist humor og engasjement, i tillegg til evne og vilje til å arbeide bevisst med pedagogikk og kunnskapsformidling."

Eksklusiv klubb

Sammen med Alexander Cappelen er Ubøe den eneste som har vunnet Bronsesvampen to ganger etter at den ble relansert i 2001. I tillegg har Sten Thore og Agnar Sandmo vunnet den to ganger, om man ser på hele stamtavlen fra 1972 til i dag. Alene på toppen troner Victor D. Norman som har tre Bronsesvamper.

- Det er en eksklusiv klubb, kommenterer årets første vinner. - Jeg har inntrykk av at det er mange gode forelesere ved NHH, så det sitter veldig langt inne å nå opp i en sånn sammenheng. Det er jo en rekke gode forelesere som ikke har fått prisen, konstaterer Ubøe.

Siden Bronsesvampen kun gis til forelesere på bachelornivå, vil det i fremtiden også bli delt ut en foreleserpris på masternivå, slik at gode forelesere på begge nivåer har muligheten til å bli belønnet.

Professor Jan Ubøe
PRISVINNER. Professor Jan Ubøe fra Institutt for foretaksøkonomi, med det synlige beviset på at han har vunnet studentenes foreleserpris våren 2008.
Foto: Knut André Karlstad
Bronsesvampen:

Tidligere vinnere

V72: Øistein Pettersen
H72: Sten Thore
V73: Victor D. Norman
H73: Peter J. Bernhardt
V74: Bjarne Bakka
H74: Sverre Rasmussen
V75: Rolf Jangård
H75: Arne Dag Sti
V76: Jan Lundquist
H76: Agnar Sandmo
V77: Sten Thore
H77: Harald Frønsdal
V78: Jonny Holbæk
H78: Atle Johnsen
V79: William T. McKinnon / Einar Hansen
H79: Fridtjof Frank Gundersen
V80: René Verbraeken
H80: Victor D. Norman
V81: Charles Stabell
H81: Gerda Moter Erichsen
V82: Thorolf Rafto
H82: Terje Axelsen
V83: Erling Steigum
H83: Willy Rasmussen
V84: Johan Arndt
H84: Agnar Sandmo

H01: Jan Ivar Stemsrudhagen
V02: Frode Sættem
H02: Ola Grytten
V03: Jan Ubøe
H03: Alexander Cappelen
V04: Kjetil Bjorvatn
H04: Jan I. Haaland
V05: Astrid Kaufmann
H05: Trond Bjørnenak
V06: Victor D. Norman
H06: Per Manne
V07: Jarle Møen
H07: Alexander Cappelen
V08: Jan Ubøe
H08: Lars Mathiesen
V09: Reneé Klepsland
H09: Trond Bjørnenak
V10: Inger Stensaker
H10: Magne Supphellen
V11: Øystein Gjerde og Frode SættemKontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive