Forskning til folket

Jørgen Flint

Forskningsdagene 2008 arrangeres 19. til 28. september. Jørgen Flint er ny prosjektleder i Bergen av året. - Målet er å gjøre forskning synlig, sier han.

20.05.2008 - Knut André Karlstad (tekst og foto)


Forskningsdagene arrangeres over hele landet hver høst. Sentralt er det Norsk forskningsråd som står bak, og koordinerer hovedtema og rammer. På landsbasis er det over tusen arrangementer, små og store. I Bergen er elleve forskningsbaserte institusjoner med, deriblant NHH.

- Forskningsdagene har arrangementer som passer for barn, ungdom og voksne, forteller Jørgen Flint. Som prosjektleder for Forskningsdagene i Bergen er det han som skal få bitene til å falle på plass før høsten setter inn.

Kunnskapsfest 20/9

- Tema i år er miljøvennlig energi. En del av programmet vil ha fokus på dette temaet, mens eksempelvis kunst og vitenskap er et deltema. Ellers vil det også være enkeltstående foredrag, debatter og filmvisninger, sier Flint.

NHH bidrar med tre foredragsholdere på Kunnskapsfesten lørdag 20/9. Dette er arrangementsmessig den største dagen under Forskningsdagene og holdes på Festplassen. Ca. 20 foredrag skal holdes fra scenen denne dagen. På selve Festplassen er det plassert en rekke forskningsstasjoner.

Forskningsdagene
NY LOGO. Forskningsdagene fremstår i ny drakt av året.

Have fun, be cool

Dagen før går Skoledagen av stabelen samme sted.

- Dette er ti-elleve skoleprosjekter hvor forskere er ute i 6. klassene og jobber med forskningsprosjekter fra skolestart frem til Forskningsdagene begynner. Så skal de presentere dette for andre elever.

NHHs skoleprosjekt i år heter Have fun, be cool og her skal elevene jakte på engelske ord som har blitt en del av det norske språket uten at vi er helt klar over det.

Skal vise bredden

Bergen er den eneste byen som har en fulltidsansatt prosjektleder. Jørgen Flint tolker dette som at Bergen satser tungt på å synliggjøre forskningen mellom de syv fjell.

- Vi er en prosjektgruppe med elleve medlemmer, et fra hver medlemsinstitusjon. Vi skal få vist bredden i Bergens forskning, sier han.

Programprosessen er godt i gang, men det endelige programmet blir nok ikke klart før i slutten av august. Før den tid kan du lese mer om festivalen på Forskningsdagene i Bergen sine nettsider.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive