Foreleserpris til Thøgersen

Øystein Thøgersen (foto: Eivind Senneset)

Øystein Thøgersen ble historiens første vinner av masterstudentenes foreleserpris. Diplomet ble overrakt under Graduation-seremonien fredag.

25.06.2008 - Knut André Karlstad


- Det er selvfølgelig en stor glede og med en viss ydmykhet man mottar en slik pris, det er mange gode forelesere på NHH, sier Thøgersen.

Studentene nominerer

Professoren fra Institutt for samfunnsøkonomi var en av over 30 nominerte til den nystiftede prisen.

- Masterfagutvalget (MFU) ble i fjor oppmerksomme på at det ikke fantes en egen foreleserpris for kurs på masternivå. Siden det er over 60 masterkurs hvert semester vil en vanlig avstemning bli for komplisert, og vi valgte derfor at prisen skal bestemmes av styret i MFU, etter nominasjon fra studentene, sa MFU-leder Knut Øyvind Myklebust i sin tale på Graduation.

Teori og praksis

Thøgersen får prisen for sine engasjerende forelesninger, hvor han bruker dagsaktuelle saker til å belyse ulike sider av pensum. Han er lydhør overfor studentene, og viser en aktiv interesse for at man skal lære og forstå faget, både med tanke på eksamen og til praktisk bruk.

- Jeg prøver å presentere ny og vanskelig teori, men ikke uten en veldig klar link til velkjente problemstillinger. For eksempel hva som skjer nå som USA er mer forgjeldet enn noensinne, forteller prisvinneren, som underviser i makroøkonomiske emner på master- og doktorgradsnivå.

Masterstudentenes pris for fremragende innsats skal deles ut hvert år, og brukes også som et ledd til å få flere forelesere til å ta i bruk underveisevalueringer i sine kurs. Dette er en forutsetning for å bli tildelt prisen.

Øystein Thøgersen og Knut Øyvind Myklebust
TAKKETALE. Professor Øystein Thøgersen ble overrakt "Masterstudentenes pris for fremragende innsats" under Graduation fredag 20/7. Leder i MFU, Knut Øyvind Myklebust til høyre.
Foto: Eivind Senneset

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive