Stjernø-innstillingen lagt frem

All høyere utdanning i Norge skal samles i 8-10 flercampusuniversiteter med tyngdepunkt i ulike deler av landet, foreslår Stjernø-utvalget i dag. For NHHs del kan dette bety sammenslåing med UiB, Kunsthøgskolen i Bergen og de resterende høyskolene på Vestlandet.

22.01.2008 - Knut André Karlstad


Institusjonene selv får vurdere hvem de vil slå seg sammen med, og skal vurdere dette etter geografi, profil, strategi og størrelse. Innen 1/1-2010 skal man foreslå ovenfor Kunnskapsdepartementet hvem man vil slå seg sammen med.

"Utvalget mener at en slik løsning alt i alt vil være best egnet til å løse problemene (…), og at den vil legge til rette for en revitalisering av hele sektoren, gi betydelige faglige og strategiske gevinster og være til gode for alle institusjonene", heter det i innstillingen.

Forslaget skaper sterke reaksjoner i fagmiljøene, og NHH er sammen med landets universitsrektorer sterkt skeptiske til tvungne sammenslåinger i utdanningssektoren.

Paraplyen kommer tilbake med flere reaksjoner på Stjernø-rapporten onsdag. Se også forhåndssak med rektor Jan I. Haaland.

Du kan lese innstillingen i sin helhet på stjernoe.no.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive