Ny start for nettsidene

NHH.no

Innen få dager moderniseres nhh.no med ny teknisk plattform. For besøkende vil nettsiden fremstå som før, men bak fasaden er alt nytt.

23.01.2008 - Redaksjonen


Omleggingen vil gi bedre stabilitet og sterkere integrering med NHHs øvrige IT-struktur. Samtidig vil det bli lettere å etablere nye informasjonstjenester på nett over tid.

- For IT- og Informasjonsavdelingen har det vært flere grunner til å endre den tekniske løsningen bak nettsidene. Stabilitet, sikkerhet og brukervennlighet er stikkord som har stått i fokus, forklarer IT-sjef Thor-Inge Næsset.

En redningsaksjon
Det siste året har nhh.no hatt en rekke problemer. Flere ganger i måneden har nettsiden hatt serviceproblemer og nedetid.

Årsaken er en relativt gammel og ustabil serverpark og et lappteppe av teknologiske løsninger som har blitt videreført for lenge. Dette har ført til mye nedetid. Nedetid vil si at hele eller deler av nettsiden blir utilgjengelig for de eksterne brukerne, noe som har gått hardest ut over NHHs fremside.

- Hver ukedag har NHH nærmere seks tusen besøk via fremsiden, så det sier seg selv at dette er en viktig informasjonskanal for NHH. I høst ble det klart for oss at Høyskolen måtte gjøre en helhetlig omlegging for å redde nhh.no, sier informasjonssjef Asle Haukaas.

Nettsiden vil fremdeles ha noen tjenester som kjøres fra gammel plattform, eksempelvis HvemKanHva og diverse skjemaer, men dette blir ikke synlig for brukerne. Planen er likevel at også disse tjenestene skal oppdateres og integreres i den nye løsningen.

Rom for forbedring
Det viktigste med denne prosessen er i følge Næsset og Haukaas at NHH får en stabil plattform for nettsiden.
- I tillegg får vi et moderne publiseringsverktøy. Å opprette sider, menyer, skjemaer og navigeringsstruktur vil bli mye lettere. Opplæringstiden for nye webutleggere vil også bli vesentlig kortere, sier Haukaas.

De siste månedene har en gruppe på rundt 20 av NHHs webutleggere kopiert nærmere 1100 sider fra den gamle løsningen over i det nye publiseringsverktøyet.
- Opp i mot ti tusen dokumenter og bilder har blitt flyttet, og tusenvis av linker har fått nye stier. Kun et fåtall sider har blitt slettet, forteller webredaktør Kristian Marthinsen.

- Både kvelder og helger har gått med i arbeidet med å flytte over alt innholdet. Webutleggerne har gjort en formidabel innsats, sier Haukaas.

De neste ukene vil NHHs nærmere 50 webutlegger gå gjennom alle sider og linker for å sjekke at de fungerer som de skal. Etter det, kan arbeidet med å videreutvikle og forbedre nettsidene begynne.

Noe vil mangle
Omleggingen vil føre til noen endringer som fort kommer til å merkes av de ansatte. Blant annet vil Logiske URL`er (eksempelvis nhh.no/adm/personal/lønn) ikke lenger fungere. Men på sikt skal også dette bli bygget inn i det nye verktøyet.

- Omlegging av så mange sider vil naturligvis føre til noen små feil i linker og bilder. Siden dette også har vært et redningsprosjekt, ber vi om at interne nettbrukere har forståelse for at der vil finnes noen feil og mangler Dette er feil som omtrent er umulige å unngå i en så stor omlegging. Send tips om feil til kristian.marthinsen@nhh.no.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive