Jonas Andersson utnevnt til dosent

Jonas Andersson

Jonas Andersson ved Institutt for foretaksøkonomi på NHH er blitt utnevnt til dosent i statistikk ved Universitetet i Uppsala.

17.01.2008 - Andreas Bjørbak Alnæs


Etter fremragende forskning på tidsserieanalyse og annen statistikk har Andersson nå blitt utnevnt som dosent ved Universitetet i Uppsala. Dosent er en utnevnelse som er plassert mellom doktor og professor, og ligner på tittelen med samme navn fra det tyske systemet.

Hull i rekken
- Jeg har i hovedsak forsket på metodene, og ikke på case, så det er slike metodiske rammeverk jeg prøver å finne ut og forbedre, forteller Andersson.

Et eksempel fra finansiell metode er at handel i en aksje skjer med ujevne mellomrom. Det betyr at det ikke er en kontinuerlig strøm av handler, men at det er forskjellige tidsrom mellom hver gang en handel utføres. Dette fører til problemer, for eksempel når man skal beregne korrelasjon mellom avkastning på ulike aksjer. Det er slike metodiske problemer Andersson ønsker å løse i forskningen sin.

- Det er vanskelig å forklare kort, men slike hull i tidsrekkene, som de ujevne mellomrommene i handelen representerer, utgjør et problem for nøyaktigheten i analysen, og da tester jeg hvor nøyaktig de forskjellige målemetodene er.

Gode publikasjoner
Det stilles strenge krav til å bli utnevnt som dosent, og Andersson har blitt utnevnt til som følge av gode publikasjoner i velkjente tidsskrifter.

- Det er å forske jeg prioriteter, og det er nok hovedårsaken til at jeg valgte å forske på NHH framfor i Sverige, forklarer han.

I Sverige er undervisningsmengdene mye større, men Andersson ønsket å forske mer. Han har nå vært ved NHH i litt over fire år.

Jonas Andersson kom fra Uppsala Universitet som er et internasjonal anerkjent forskningsuniversitet. Det er Nordens eldste universitet og ble grunnlagt allerede i 1477. De har dermed en lang forskerkultur, noe Andersson har tatt med seg til Norge og NHH.

Paraplyen understreker at at dette er en utnevnelse og ikke en fast stilling. Andersson vil fortsette sitt virke ved NHH.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive