Får støtte til nordisk masterprogram

Marita Kristiansen og Jan Roald ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon har fått innvilget 300.000 fra Norgesuniversitetet til å utvikle et fjernundervisningsprogram i terminologi.

15.02.2008 - Knut André Karlstad


Dette er et masterprogram som skal tilbys i samarbeid med blant annet fire andre nordiske utdanningsinstitusjoner.

Programmet ble presentert for første gang under Fagspråkkonferansen som arrangeres på NHH fredag 15. og lørdag 16. februar.

- Bruk av fjernundervisning på dette feltet er nytt og gjør det mulig å nå potensielle studenter i alle de fire landene. Programmet er myntet på blant annet translatører som ønsker å styrke sin kompetanse når det gjelder begrepssystematisering og praktisk terminologiarbeid, sier instituttstyrer Sunniva Whittaker til Paraplyen.

Det er Universitetet i Stockholm, Syddansk universitet Kolding, Copenhagen Business School og Universitetet i Vaasa som sammen med NHH skal tilby programmet. I tillegg er organisasjonene Stofnun Árna Magnússonar í íslenskum fræðum fra Island og TNC Terminologisentrum fra Sverige med på prosjektet. Alle disse institusjonene driver forskning og undervisning i terminologi og fagspråk eller er drivkrefter innen den terminologiske utviklingen i sine respektive land.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive