- Møter de beste studentene

CEMS-nettverket gir næringslivet tilgang til gode studenter

Stadig flere bedrifter ser nytten av å være en del av CEMS-nettverket.
- CEMS-alliansen gir oss unik tilgang på topp kvalifisert arbeidskraft, sier Magne Borgund i Statkraft.

25.02.2008 - Torgeir Uberg Nærland


- CEMS alliansen utgjør et veldig spennende møtepunkt mellom næringsliv og akademia, som begge parter har stor nytte av, forteller Borgund som inntil nylig selv var CEMS-student ved NHH.

Borgund har siden august jobbet for Statkraft, en bedrift som nylig ble corporate partner i CEMS-nettverket. Forrige uke møttes han og nærmere 35 representanter fra CEMS-nettverket til administratormøte på NHH.

Tung faglig bagasje
Magne Borgund forteller at han som CEMS-student har fått uvurderlig kompetanse i møte med det internasjonale jobbmarkedet.
- Masterprogrammet tilbyr en kombinasjon av faglig tyngde og praktisk erfaring rettet mot det internasjonale næringslivet.

Som fersk representant for Statskraft synes han denne kompetansen er ekstremt attraktiv for arbeidsgivere på det globale arbeidsmarkedet.

Melissa Necaise i Wolseley og Magne Borgund i Statkraft ønsker å knytte kontakt med CEMS-studenter.
Melissa Necaise i Wolseley og Magne Borgund i Statkraft ønsker å knytte kontakt med CEMS-studenter.

Spennende interaksjon
Rekrutteringsrådgiver i Wolseley, Melissa Necaise, kan også bekrefte at bedriften hennes har stort utbytte av å være tilknyttet CEMS nettverket. Hun forteller at den internasjonale kompetansen CEMS studentene får er spesielt attraktiv for Wolseley.

- Vi har behov for kandidater som kan arbeide på tvers av landegrensene og som kan arbeide i et multikulturelt miljø, fastslår Necaise.

I likhet med Borgund fremhever hun at CEMS masterprogrammet gir studentene både teoretisk og praktisk ballast når de skal ut i arbeidslivet.
- Det som kanskje er mest spennende med CEMS er interaksjonen mellom akademia og næringsliv, forteller Necaise og fortsetter;

- Dette er en interaksjon som styrker både bedriften, læringsinstitusjonen og studenten.




Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive