Siste styremøte

Styremøte

Årets siste styremøte holdes torsdag 18. desember.

16.12.2008 - Knut André Karlstad



Blant sakene som skal opp er høyskolens budsjett for 2009, en særskilt investeringssak om webportal for NHH og endring i de interne retningslinjene for bidrags- og oppdragsfinansiert forskning.

Styrenytt

Valgkomité for neste års rektor- og styrevalg skal også nedsettes. Valg av rektorat skjer 30. og 31. mars 2009, og valgkomitéen har frist til 6/3 med å komme med forslag. Andre kan foreslå kandidater frem til 13/3. De ansattes styrerepresentanter skal velges 5.-6. mai (U/F-ansatte) og 6.-7. mai (T/A-ansatte). Forslag til eksterne styrerepresentanter skal vedtas av styret allerede 11. februar, mens studentrepresentantene velges 16.-17. april.

Nåværende eksternt styremedlem Erik Mamelund ser seg dessverre nødt til å søke fratreden fra NHHs styre med umiddelbar virkning, noe som vil bli informert om på torsdag. Mamelund kan av habilitetsårsaker ikke lengre sitte styret. Han er administrerende direktør i Ernst & Young Norge, og selskapet har fått en utvidet rolle i revisjon av NHH.

Av andre saker styret skal behandle finner vi høringsutkast til ny strategisk handlingsplan, særskilte prioriterte områder for 2009 og ny midlertidig forskrift om sensurforskrifter.

Mentorordning

Styret vil også få en orientering om den planlagte mentorordningen for kvinnelige førsteamanuenser. Målet med ordningen er å styrke karriereveiledningen for unge kvinner i fagstaben, og skal gi personlig utvikling for både individ og organisasjon. Utvalget som har utredet ordningen foreslår opprettelsen av en mentorkomité på tre personer, som har ansvaret for gjennomføringen av ordningen.

Alle kvinnelige førsteamanuenser vil få tilbud om en mentor, som skal være ansatt ved et annet institutt eller en annen institusjon enn adepten. Både nasjonale og internasjonale mentorer er aktuelle. Forhåpentligvis vil ordningen bære frukter både for adeptene selv og NHH, gjennom karriereutvikling, forskningsaktivitet og publisering, nettverksbygging, flere kvinnelige professorer og organisasjons- og kulturutveksling på tvers av instituttene på høyskolen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive