Fornøyde styremedlemmer

NHH-styret 2008 (foto: Knut André Karlstad)

Det var et godt fornøyd styre som avsluttet årets styrearbeid torsdag. De glade tonene kom av at flere av sakene har vært fulgt av styret over tid som eksempelvis budsjett og nytt strategisk handlingsprogram. At styremøtet var tettere enn vanlig til jul, spilte kanskje også en rolle.

23.12.2008 - Asle Haukaas


Flere styremedlemmer uttrykte stor tilfredshet ved at styret nå får strategiske saker tidlig til vurdering slik at de kan gi føringer til saksforberedelsen før sakene kommer til endelig vedtak. Styremedlemmene kjente tydelig igjen sine tidligere vurderinger i saksframlegg og forslag til vedtak, noe de roste ledelsen og administrasjonen for. Utkast til nytt strategiprogram for 2010-2013 vil nå bli sendt alle interne enheter på høring. Styret uttrykte stor tilfredshet med hvordan dokumentet nå så ut og med hovedlinjene i programmet. Noen kommentarer vil bli innarbeidet i forslaget som skal på høring.

Styret vedtok framlegget til budsjett for 2009 slik det stod. Noen av innsparingsforslagene og noen nye forslag til aktiviteter ble kommentert i detalj. Samtidig var en god fornøyd med at kjernevirksomheten er skjermet for kutt. I det store og hele var en så fornøyd at rektor fant det nødvendig å minne om at det er et stramt budsjett som er vedtatt for flere avdelinger.

Videre ble den planlagte mentorordningen for kvinnelige førsteamanuenser vedtatt - og det også for kvinnelige post.doc.'er. Målet med ordningen er å styrke karriereveiledningen for unge kvinner i fagstaben, og skal gi personlig utvikling for både individ og organisasjon.

Styret vedtok også et særskilt investeringsforslag til webportal for NHH. Prosjektet ble naturlig møtt med mange spørsmål i styret siden det er et kostnadskrevende prosjekt med en ramme på seks-syv millioner for forarbeidet og fase 1. Styret vedtok også å endre de interne retningslinjene for bidrags- og oppdragsfinansiert forskning.

En valgkomité for neste års rektor- og styrevalg ble vedtatt. Rektorvalget skal være 30. og 31. mars 2009, og valgkomitéen har frist til 6. mars å komme med forslag. Andre kan foreslå kandidater frem til 13. mars. De ansattes styrerepresentanter skal velges 5. - 6. mai for vitenskapelig stab og 6. - 7. mai for øvrige ansatte. Forslag til eksterne styrerepresentanter skal vedtas av styret allerede 11. februar, mens studentrepresentantene velges 16. - 17. april.

Adm. dir. Erik Mamelund har bedt seg fritatt for styrevervet i NHH etter nesten to fulle perioder som styremedlem. Hans rolle som adm.dir for revisjonsselskapet som reviderer SNF blir vanskelig når NHH nå skal levere konsernregnskap også inkludert SNF. Styret vedtok å innstille adm.dir. og partner i Holbergfondene Egil Herman Sjursen som nytt styremedlem fra første styremøte 2009.

Etter styremøtet inviterte rektor til styremiddag på Stupet slik tradisjonen er før jul. Det ble en god anledning til å takke Erik Mamelund for hans tid som styremedlem ved NHH.

Styret, desember 2008
NHH-styret, avbildet i forbindelse med årets siste møte. Bak fra venstre: Mette Bjørndal, Elisabeth Fosseli Olsen, Kristoffer Erikstad, Gunnar E. Christensen, Bjørn L. Basberg, Marit Reutz, Kirsti Koch Christiensen, Ragnar Fagereng og Oddvard Nilsen. Foran fra venstre: Kari Blom, Kristine Alfsen Eilertsen, Jan I. Haaland, Anna Milford og Kristine S. Stenhaug (protokollfører).
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive