Professor i tjenesteinnovasjon

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som professor i tjenesteinnovasjon knyttet til Institutt for strategi og ledelse.

08.08.2008 - Red.


Instituttet har i dag 15 professorater, 18 førsteamanuenser og 4 amanuenser/universitetslektorer. I tillegg er 12 professorer og førsteamanuenser tilknyttet instituttet i bistilling. Institutt for strategi og ledelse bidrar med undervisning og veiledning i høyskolens ulike undervisningsprogrammer, både på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, samt innenfor høyskolens etter- og videreutdanning.

Det er viktig at den som tilsettes har forskningskompetanse innenfor ett eller flere av instituttets fagområder som omfatter strategi, organisasjon, markedsføring og informasjonsbehandling, og videre at forskningen kan anvendes på ulike problemstillinger knyttet til tjenesteinnovasjon. Videre vil spesialkompetanse innenfor innovasjon og spesielt tjenesteinnovasjon bli vektlagt. Dette omfatter kompetanse knyttet til områder som, for eksempel, innovasjonsprosesser for utvikling av nye tjenester, betingelser for tjenesteinnovasjon, spredning av tjenesteinnovasjoner og forhold relatert til markedets vurderinger og adopsjon av tjenesteinnovasjoner. I tillegg kreves det at den som tilsettes har utført vitenskapelige arbeider hvor teorier, modeller, analyseopplegg og/eller resultater har anvendelsesmuligheter i foretakssammenheng. Den som ansettes skal også lede og koordinere instituttets satsning på tjenesteinnovasjon.

Stillingen vil bli besatt på grunnlag av en samlet vurdering av dokumentert faglig kompetanse, hvor hovedvekten legges på vitenskapelig kompetanse. Vitenskapelig kompetanse vil bli vurdert på grunnlag av internasjonale publikasjoner. Instituttet ser det som særlig verdifullt at medlemmene av fagstaben publiserer i de beste tidsskriftene (nivå 2-tidsskrift). Arbeider som er publisert i slike tidsskrift, eller upubliserte arbeider som har potensial til å bli akseptert i slike tidsskrift, vil derfor bli tillagt stor vekt.

Den som tilsettes kan bli pålagt undervisnings- og veiledningsoppgaver innenfor alle de programmene som instituttet deltar i. Ledelse av instituttets satsning på tjenesteinnovasjon samt veiledning av doktorstipendiater tilordnet satsningen vil imidlertid være spesielt relevante oppgaver for stillingen. Erfaring fra prosjektledelse vil bli tillagt vekt ved vurdering av søkerne. Det kan påregnes noe økonomiske midler til satsningen i oppstartsfasen.

Høyskolen stiller krav om pedagogiske kvalifikasjoner for tilsatte i vitenskapelige stillinger. Ved vurdering av søkernes pedagogiske kvalifikasjoner vil en vektlegge undervisnings- og veiledningserfaring, kvaliteten på utarbeidet læremateriell og annen relevant dokumentasjon som kan belyse pedagogiske kvalifikasjoner. Nytilsatt kan bli pålagt å gjennomføre et kortere pedagogisk kurs.

Den som tilsettes må rette seg etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for stillingen.

Stillingen lønnes som professor 1013, etter nærmere avtale. Medlemskap i Statens pensjonskasse er obligatorisk.

Det kreves oppnådd doktorgrad. Det vil bli lagt vekt på at doktorgraden kommer fra et anerkjent lærested.

På bakgrunn av et personalpolitisk mål om at arbeidsstyrken skal gjenspeile befolkningssammensetningen generelt, både når det gjelder kjønn og kulturelt mangfold, oppfordres spesielt kvinner og personer med minoritetsbakgrunn til å søke stillingen.

Dersom søkere står tilnærmet likt, vil kvinnelige søkere bli foretrukket.

For nærmere opplysninger om stillingen, kontakt instituttstyrer Tor Fredriksen, Institutt for strategi og ledelse, tlf. 55 95 95 62, e-post: tor.fredriksen@nhh.no.

Søknad må inneholde opplysninger om utdanning og praksis. Søkerne kan legge ved inntil 15 vitenskapelige arbeider. Fullstendig liste over alle vitenskapelige arbeider og eventuelle andre faglige arbeider som kan ha betydning for bedømmelsen av søkernes kvalifikasjoner må også vedlegges.

Søknad med opplysninger om utdanning og praksis, vitnemål og andre vedlegg sendes i fire eksemplar til

Norges Handelshøyskole
Personal- og organisasjonsavdelingen
Helleveien 30
5045 Bergen

Søknaden merkes med stillingsnummer "14/2008".

Søknadsfristen er 5.9.2008.

Denne fristen gjelder også for innsending av skriftlige arbeider.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive