Mark Rubinstein til årets Karl Borch Lecture

Mark Rubinstein

Fredag 5. september 2008 arrangeres den sjuende forelesningen til minne om NHH-professor Karl Borch. Foreleser er den kjente forskeren Mark Rubinstein. English version

29.08.2008 - Red.


Mark Rubinstein, som i en årrekke var Paul Stephens Professor i anvendt investeringsanalyse ved Haas School of Business, University of California, Berkeley, er en av verdens ledende finansøkonomer. Til sin Karl Borch Lecture for 2008 har han valgt temaet Great Moments in Financial Economics: The Hidden History.

Professor Rubinstein har gjort banebrytende innsats innen et bredt spekter av finansiell økonomi, og er spesielt kjent for sine bidrag om derivater og om markedsprising av aktiva. Rubinstein er også forfatter og medforfatter av mange bøker, blant annet den prisbelønte Options Markets (med John C. Cox). I den seinere tid har han også fattet interesse for historie, og er forfatter av A History of the Theory of Investments (Wiley 2006) som temaet for årets Karl Borch Lecture er hentet fra.

Ansvarlig for minneforelesningen er Knut K. Aase, Agnar Sandmo, Steinar Ekern og Kristian Miltersen. Forelesingen arrangeres av Institutt for foretaksøkonomi, med støtte fra Forskningsrådet og SNF.

Karl Borch var professor ved høyskolen mellom 1963 og 1986, og er regnet som en av grunnleggerne av Economics of Uncertainty, med en lang rekke betydningsfulle bidrag publisert i ledende vitenskapelige tidsskrifter og bøker.

Tanken bak Karl Borch Lecture er å holde en årlig gjesteforelesning om et aktuelt forskningstema for vitenskapelig stab, studenter og andre interesserte. Den første Karl Borch Lecture, som gikk av stabelen i 2002, ble gitt av professor Bengt Holmström ved Massachusetts Institute of Technology.

Påfølgende forelesninger ble gitt i 2003 av professor Oliver Hart ved Harvard University, i 2004 av professor Robert Wilson ved Stanford University, i 2005 av professor Michael Brennan ved University of California, Los Angeles, i 2006 av Stephen A. Ross ved Massachusetts Institute of Technology, og i 2007 av Hayne Leland, University of California, Berkeley.

Dato: Fredag 5. september
Tid: Klokken 12:15-13:30
Sted: Karl Borchs auditorium

Kontaktperson: Knut K. Aase, tlf. 55 95 92 49, e-mail: knut.Aase@nhh.no.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive