- En skjellsettende tid

Tora Aasland (foto: Trond J. Hansen)

- Det fellesskapet dere opplever her kommer til å bety mye for dere resten av livet, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland til de nye studentene under årets immatrikulering.

Oppdatert med billedserie torsdag 14/8

12.08.2008 - Knut André Karlstad


Statsråden holdt en engasjert og levende tale for årets studentkull, og benyttet blant annet anledningen til å skryte av NHH som en sterk faglig institusjon med internasjonalt fokus.

Etikk og marked

- Studietiden er en skjellsettende tid. Dette er den tiden da livet tar retning, og for mange er det de beste årene i ens liv, sa hun, og ga studentene sitater fra både Arne Garborg, Jens Arup Seip og dikteren Kolbein Falkeid.

Aasland talte blant annet om penger og marked. Da trakk hun frem et sitat fra tidligere sentralbanksjef Erik Brofoss: "Markedet er en fin tjener, men en farlig herre", med hentydning til studentene om å være ansvarsbevisste når de en gang skal ut i arbeidslivet.

- Vi ser stadig medieoppslag om at etiske vurderinger ikke alltid kommer foran lønnsomhetshensyn, sa hun.

Rektor hilser studentene velkommen
IMMATRIKULERING. Rektor Jan I. Haaland hilser en av de nye studentene velkommen til NHH.
Foto: Trond J. Hansen

Engasjer dere!

Rektor Jan I. Haaland benyttet anledningen til å takke Tora Aasland for hennes deltagelse under immatrikuleringen, men også for hennes klare tale i kjølvannet av Stjernø-rapporten. Statsråden har nemlig signalisert at de mest radikale forslagene i innstillingen ikke vil bli fulgt.

Til de nye studentene ønsket rektor velkommen til NHH og ga en kort innføring i høyskolens historie og virksomheter.

- Både på det faglige og utenomfaglige plan har dere mye å se frem til. Jeg er sikker på at dere finner noe spennende å engasjere dere i på NHH. Nå når dere har valgt NHH vil det bety at dere har forventninger, og det gjør meg både stolt og ydmyk. Vi skal gjøre alt vi kan for at dere får en uforglemmelig studietid her, sa Haaland.

Også NHHS-leder Thomas Holsten Leren benyttet anledningen til å oppfordre til engasjement. - NHH er rammen, NHHS er bildene som fyller rammen, sa han og oppfordret folk til å ta penslene fatt og bidra i det utenomfaglige fellesskapet.


Are Skullestad Bjørkegård og Ida Lindeberg
GLEDER SEG. Are Skullestad Bjørkegård og Ida Lindeberg fra Kongsberg begynte på NHH mandag, og ser frem til introduksjonsuken.
Foto: Kristian T. Marthinsen

Faddermoro

Etter immatrikuleringen stod 200 faddere fra NHHS klare til å ta vel imot ferske studenter med lunsj. Are Skullestad Bjørkegård og Ida Lindeberg fra Kongsberg tar begge fatt på masterstudier på NHH, og var spente på uken fremover.

- Det var veldig høytidelig på immatrikuleringen, med statsråden til stede, synes Lindberg. - Jeg føler meg veldig velkommen, og jeg ser frem til å bli kjent med folk, sa Bjørkegård. De to hadde hørt mye bra om NHH på forhånd, både faglig og sosialt, og på spørsmål om hva de så frem til den neste uken var svaret like kort som det var godt.

-Alt!


UKEkoret Optimum
UKEKOR. Optimum er fast kulturelt innslag under immatrikulering, og sang "Studentenes sang" og om kropp og penger.
Foto: Trond J. Hansen
Immatrikulering
FULLT. Det var ikke mange ledige seter i Aulaen da skoleåret 2008/09 ble åpnet.
Foto: Trond J. Hansen
Gjester
VIP. Styret, gjester og ledelsen ved NHH fulgte immatrikuleringen fra salen.
Foto: Trond J. Hansen
Immatrikulering
UTSIKT. Det går systematisk for seg under selve immatrikuleringsseremonien.
Foto: Trond J. Hansen
Prisutdeling
PRISVINNER. Thor Robert Groven Olsen mottar NHHs pris for sosial innsats av administrerende direktør Ragnar Fagereng.
Foto: Trond J. Hansen
Thomas Holsten Leren
HILSTE STUDENTENE. NHHS-leder Thomas Holsten Leren oppfordret til engasjement i studentforeningen. Lønn får man ikke, men er man heldig får man gratis pizza i nye og ne og en penn fra KPMG.
Foto: Trond J. Hansen
Doktorer
DOKTORER. Ti av årets doktorer poserer sammen med rektor, prorektor, dekan og statsråd Tora Aasland. Fra venstre: Tao Lin, Odd Arne Nissestad, Aksel Mjøs, rektor Jan I. Haaland, Beate Jelstad, Christian Venneslan, statsråd Tora Aasland, Per Sunde, Dennis Frestad, Karin Monstad, dekan Anna Mette Fuglseth, Liv Bente Hannevik Friestad, prorektor Gunnar E. Christensen og Astri Drange Hole.
Foto: Trond J. Hansen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive