Flytter eksamen til Danmark

Foto: Helge Skodvin

I år kan studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) ta eksamen både i København og Bergen, forteller programansvarlig for Kraftanalytikerstudiet Petter Bjerksund (bildet). Det er første gang NHH flytter både eksamen og eksamensvakter til utlandet.

16.05.2007 - Kristin Risvand Mo


NHH har riktignok avviklet eksamen ved norske ambassader i land som Angola og USA tidligere. Men for første gang tilbyr høyskolen et helt kull på etter- og videreutdanningen å ta eksamen utenfor Norge.

Det er studenter i Financial Energy Analysis (Kraftanalytikerstudiet) som denne uken tar eksamen i København. Studiet ble i høst flyttet til Danmarks hovedstad.

Naturlig
- For et internasjonalt studium med Norden og kontinentet som marked, var det naturlig at eksamen ble avviklet i utlandet, sier professor og programansvarlig Petter Bjerksund.

Kraftanalytikerstudiet ble opprettet i 2000, i kjølvannet av liberaliseringen av kraftmarkedet. Siden er studiet tilpasset og internasjonalisert i takt med utviklingen i europeiske energimarkedene. Dette gjenspeiles også i studentmassen. Nærmere halvparten av årets studenter er fra utlandet.

- De kommer fra Danmark, Sverige og Nederland. Derfor har vi også gitt anledning til å besvare eksamen på andre språk enn norsk. Nå kan kandidatene skrive på både dansk, engelsk, norsk og svensk, sier Bjerksund.

Les mer:
Paraplyen: Kraftanalytikerstudium ut i Europa
Om Certificate in Financial Analysis


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive