Årets Karl Borch forelesning av Hayne Leland

FOTO: Berkeley

Fredag 8. juni 2007 arrangeres den sjette forelesningen til minne om professor Karl Borch ved NHH. Foreleser er den verdenskjente forskeren Hayne Leland (bilde).

01.06.2007 - Red.


Hayne Leland, som er professor ved Haas School of Business, University of California, Berkeley, USA, er en av verdens ledende finansøkonomer.

Til sin Karl Borch Lecture for 2007 har han valgt det aktuelle temaet:
"Optimal Financial Scope of the Firm".

Hayne Leland
Professor Leland har gjort banebrytende innsats innen et bredt spekter av finansiell økonomi, og er spesielt kjent for sine bidrag til teorien om optimal kapitalstruktur.

Han har også gjort grunnleggende arbeider innenfor porteføljevalgsteori, dynamiske investeringsstrategier og risikostyring, handel ved transaksjonskostnader, sparing under usikkerhet, agentkostnader i forbindelse med kapitalstruktur og risikostyring, prestasjonsmåling og mer nylig strukturell modellering av kredittrisiko.

Ansvarlig for minneforelesningen er Knut K. Aase, Agnar Sandmo, Steinar Ekern og Kristian Miltersen. Forelesingen arrangeres av Institutt for foretaksøkonomi, med støtte fra Forskningsrådet og SNF.

Karl Borch
Karl Borch var professor ved høyskolen mellom 1963 og 1986, og er regnet som en av grunnleggerne av Economics of Uncertainty, med en lang rekke betydningsfulle bidrag publisert i ledende vitenskapelige tidsskrifter og bøker.

Tanken bak Karl Borch Lecture er å holde en årlig gjesteforelesning om et aktuelt forskningstema for vitenskapelig stab, studenter og andre interesserte.

Den første Karl Borch Lecture, som gikk av stabelen i 2002, ble gitt av professor Bengt Holmström ved Massachusetts Institute of Technology.

  • 2003 av professor Oliver Hart ved Harvard University
  • 2004 av professor Robert Wilson ved Stanford University
  • 2005 av professor Michael Brennan ved Anderson School, University of California, Los Angeles
  • 2006 av Stephen A. Ross ved Sloan School of Management, Massachusetts Institute of Technology.

Tid og sted:
Fredag 8. juni
kl 12.15-13.30
Aud. E

Tema: "Optimal Financial Scope of the Firm ".

Kontaktperson: Knut K. Aase
tlf. 55 95 92 49, e-mail Knut.Aase@nhh.no.

Besøk professor Lelands hjemmeside.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive