Tidligere studenter gir gavefond til NHH

Tirsdag 12.juni fikk NHH en gave noe utenom det vanlige. En gruppe tidligere studenter har gått sammen om å etablere et gavefond som skal finansiere forskning og forskningsformidling ved NHH.

13.06.2007 - tekst: Kristin Risvand Mo, Foto: Sveinung Uddu Ystad


Tidligere NHH-er Thorstein Selvik og Knut Espelid (foran) er blant initiativtakerne til alumnifondet.

- NHH konkurrerer med de beste lærestedene i Europa. Dette handler om å styrke NHHs posisjon i det internasjonale markedet, sa Thorstein Selvik under lanseringen av fondet i Oslo i dag.

Initiativtakerne, med Thorstein Selvik og Knut Espelid i spissen, tror fondet også vil styrke forbindelsene mellom NHH og de vel 15 000 tidligere studentene.

- Mange av oss har et kjærlighetsfylt, men ikke like aktivt forhold til NHH. For første gang i NHHs 70-årige historie tar eks-studentene et grep for å kommunisere med NHH på en aktiv og tydelig måte. Vi ønsker å få mer ut av kunnskapen som produseres ved NHH og tror skolen kan få mer ut av oss, sa Selvik foran nærmere 100 tidligere studenter, som var samlet på Grand Hotel i formiddag.

Et skritt videre
Alumnifondet skal brukes til å finansiere forskning og faglige aktiviteter.

- Det er veldig gledelig at det blir tatt initiativ til å ta NHHs alumniarbeid et skritt videre, sier rektor ved Norges Handelshøyskole, Jan I. Haaland.

- Jeg takker hjertelig. Midlene skal bidra til at vi er på topp vitenskapelig og styrke vårt omdømme. Vi håper og tror at fondet vil sikre både kvalitetsmessig forskning og økt faglig virksomhet, sier Haaland.

Fondet er unikt i norsk sammenheng.

- Fenomenet er vel kjent fra utlandet, men det er første gang et alumnifond etableres i Norge. Det er ikke usannsynlig at andre institusjoner vil følge etter, tror Selvik.

Fakta

  • NHH Alumnifond blir etablert etter initiativ fra en gruppe tidligere NHH-studenter.
  • Giverne tegner andeler på 1500 kroner.
  • Det skal i første fase hentes inn en grunnkapital på 3 millioner kroner.

Mer informasjon:

Thorstein Selvik mobil 901 31 560
Knut Espelid, mobil
Jan I. Haaland, rektor NHH, mobil 95 79 68 65
Asle Haukaas, informasjonssjef NHH, mobil 920 80 877Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive