Disputas: Fiskeriøkonomi

Per Sandberg disputerer for doktorgraden ved Norges Handelshøyskole fredag 13. januar med avhandlingen "Some economic aspects of relevance for harvest rules for marine fish stocks".

11.01.2006 - Afsoun Sabzian


Optimal innhøsting
Avhandlingen er skrevet innenfor fagområdet fiskeriøkonomi, og har et fokus på hvor mye en bør høste av fiskeriressurser.

Slike spørsmål er tverrfaglige i sin karakter, og bygger på biologisk kunnskap om fiskebestandenes størrelse og vekst, og økonomisk kunnskap om inntekter og kostnader i fisket.

Tre arbeider
Avhandlingen består av tre enkeltarbeider. I det første analyseres hvordan kostnadene i fisket påvirkes av hvor mye som fiskes og av størrelsen på fiskebestanden.

I det andre analyseres økonomiske konsekvenser av to ulike høstingsregler der den ene regelen sikter mot en bestemt størrelse på fiskebestanden og den andre mot en bestemt uttaksgrad.

I det siste drøftes forvaltning av en fiskebestand som blir tilgjengelig for flere parter ved høye bestandsnivå.

Per Sandberg er utdannet Cand.Polit ved Universitetet i Bergen. Arbeidet med doktorgraden har vært utført mens Sandberg har vært stipendiat ved Havforskningsinstituttet. Graden avlegges ved Institutt for Samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole.

Sandberg arbeider nå som Seniorrådgiver ved Fiskeridirektoratet.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive