Bli med på Forskningsdagene i Bergen

Forskningsdagene i Bergen søker gode innspill fra NHH. - Vi trenger fagfolk fra NHH både til skoleprosjekt og foredrag under disse festdagene i september, sier informasjonssjef Asle Haukaas ved NHH.

18.04.2005 - Redaksjonen


Alle forskningsinstitusjonene i Bergen vedtok i vinter å forsterke samarbeidet om Forskningsdagene i Bergen. NHH er en av institusjonene som øker sitt engasjement på denne folkefesten for forskning og kunnskap. I fjor samlet Forskningstorget på Banco Rotto og ute på Vågsallmenningen et par tusen mennesker.

Fagfolk ved NHH som kunne tenke seg å gjøre noe annerledes, spennende og meningsfylt for å få formidle til unge og gamle i Bergen, oppfordres til å ta kontakt med informasjonsavdelingen ved Asle Haukaas eller Lisbeth Heilund.

"Umulige muligheter"
- Til forskningstorget i slutten av september trenger vi forslag til foredrag, kronikker, forskningsstasjoner, eksperimenter etc. Det er bare fantasien som setter grenser for hva en kan gjøre, sier Haukaas.

- De to siste årene har Irene Nygårdsvik og Jan Emil Tveit representert NHH, men etter utvidelsen bør det være flere i år, mener Haukaas.

Fra kokkekamp til dyrking av tenner
Fra fjoråret kan vi nevne kokkekamp, vann i Bergen, mammografibussen "James" og tannfeen som dyrker tenner som eksempler på noen av temaene.

Årets tittel på Forskningsdagene over hele landet blir "Umulige muligheter".
- En tittel som bare skulle understreke mulighetene for å bruke fantasien på hvordan økonomiske utfordringer kan presenteres på nye og spenstige måter overfor et bredt og interessert publikum, sier Haukaas.

Gode faglige bidrag vil kunne bli presentert som kronikker i Bergens Tidende forutsatt at samarbeidet med BT fra tidligere år fortsetter.

Spagettibro og håndvask
I år som tidligere blir også skoleklasser invitert til å lage prosjekter under en annerledes skoledag.

- Her trenger vi forskere som vil gjøre et prosjekt med elever hvor forskeren møter elevene en opplevelsesdag. Elevene skal så forske på problemstillinger de har tenkt ut sammen med forskeren og presentere dette under Forskningsdagene, sier Haukaas.

I fjor hadde man prosjekter som blant annet "Hva visste vi om havdypene for 100 år siden, og hva vet vi i dag?" av klasse 6a og 6b på Minde skole og Havforskningsinstituttet, "Hvorfor er det viktig å vaske seg på hendene?" av klasse 6a på Slettebakken skole og Haukeland Universitetssykehus og "Hvor mye tåler en bro bygget av spagetti?" av klassene 6a og 6b ved Kyrkjekrinsen skole, 6a ved Holen skole og Høgskolen i Bergen.

Forskningsbussen "Einstein"
I tillegg til dette stiller Gaia Trafikk med en buss som skal fylles med studenter med artige ideer. Forskningsbussen, som har fått navnet "Einstein", skal besøke skoler i Bergensdistriktet. Her har studenter fra NHH allerede meldt seg på og tenker nå ut morsomme ideer.

I fjor samlet Forskningstorget et par tusen mennesker. Nå øker NHH sitt engasjement på denne folkefesten for forskning og kunnskap. Her fra Forskningsdagene 2003.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER.

Forskningsdagene bringer forskning og kunnskap til den allmenne bergenser, ung som gammel, gjennom foredrag, forskningsstasjoner, demonstrasjoner og forskningstorg. Her fra Forskningsdagene 2003. (Foto: HiB)


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive