NHHs ærespris tildelt Kjell Grønhaug

Kjell Grønhaug er tildelt NHHs ærespris. Han er et forbilde for andre med et imponerende omfang av publikasjoner, et høyt skattet nettverk og en vilje og evne til å ta ansvar for yngre forskere.

28.09.2001 - Torunn G. Saunes


Kjell Grønhaugs forskningspublikasjoner bare i år teller 5 bøker, 7 engelske artikler, 14 konferansebidrag og 3 norske artikler. Han har en imponerende forskningsmessig bredde med hovedvekt innenfor strategi, markedsføring og samfunnsvitenskapelig metode. Kjell er den som har betydd mest for oppbygging av doktorgradsprogrammet innenfor sitt fagfelt. Det er få doktoravhandlinger hvor Kjell ikke har hatt en finger med i spillet. Hans evne til å dra med seg yngre forskere og bidra i deres karriereutvikling er viden kjent. Mange av disse er representert blant de 54 personene Kjell har publisert sammen med, et samarbeid som står som forbilde for de som søker å gå i hans fotspor.

Internasjonalt sitter Grønhaug i 10 redaksjonsutvalg og er ad hoc reviewer for 8 journaler. Han har deltatt i et ti-talls professorbedømmelser utover Norges grenser og har holdt kurs i København, Helsinki, Vasa, Göteborg Innsbruck og Ashton Business School. Videre er han medveileder i flere doktorgradskomiteer i Norden. Et synlig bevis på hans bidrag innenfor Norden er utnevnelsen som æresdoktor ved den finske handelshøyskolen i Åbo.

Hans bidrag til det internasjonale forskningsnettverket har ikke vært til hinder for å delta og bidra i å bygge opp et norsk nettverk gjennom kurs, doktorgradsveiledning og samarbeidsprosjekter. Dette sier ikke minst noe om hans store arbeidskapasitet og evne til å skape relasjoner på tvers av institusjoner.

Kjell Grønhaug er tildelt NHHs ærespris.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive