Nasjonal samling for globale studenter

Torsdag denne uken møttes de norske deltakerne som er med i studieprogrammet Global e-Management (GeM) til samling her på høyskolen. Åtte måneder er gått siden studentene første gang traff hverandre på den internasjonale åpningssamlingen i Rotterdam.

30.03.2001 - Karine Stephansen Uldal


Samlingen her på NHH er del av det nasjonale programmet. Hver medlemsskole har ansvar for gjennomføring av sitt "nasjonale" studium, men i tillegg deltar studentene i internasjonale grupper hvor caseløsning og diskusjoner foregår virtuelt gjennom internett, telefon og andre kommunikasjonshjelpemidler.

- Fra initiativtakernes side har prosjektet mer enn stått til forventningene, sier en strålende fornøyd Leif Methlie. Det har vært utrolig spennende og utfordrende å jobbe med denne gruppen, og vi ser at prosjektet går fremover. Nå begynner deltakerne virkelig å bli varme i trøya og samarbeidet går godt. På spørsmål om hvordan det globale nettverket fungerer poengterer Methlie at dette er en ny måte å arbeide på og at utformingen naturlig nok tar tid.
- Men, understreker han, å kunne jobbe på denne måten gir utrolig mye. Studentene på GEM vil ha et stort fortrinn ved å ha kjennskap til denne arbeidsformen som utvilsomt kommer til å bli mer og mer utbredt i nær fremtid.
- Man må kunne samarbeide på ulike måter; mye går per e-post og telefon. Dessuten ser man tydelig hvilke rolle kulturforskjeller kan spille når mennesker med så ulik bakgrunn skal samarbeide tett over tid. Studentene sier seg enige. - Rent praktisk har det gått utmerket. Den største utfordringen har utvilsomt vært å komme frem til felles løsninger tross ulik bakgrunn og oppfatninger.

NHH vertskap til høsten
Prosjektet har i løpet av kort tid bygget seg opp et godt renommé både i fagmiljøet og i næringslivet. Snart skal arbeidsgruppen ta fatt på nyrekruttering til neste års GeM- kurs som har oppstart i august. Ekstra spennende er det fordi NHH da skal være vertskap for åpningssamlingen hvor de nærmere 200 nye deltakere fra seks ulike land kommer sammen for første gang for å danne nettverk og arbeidsgrupper.

Mer om GeM:

Verdensnyhet
Startskudd

Deltakerne på GeM er tydelig fornøyd med programmet så langt
GeM-studentene deltar i mange og livlige diskusjoner, enten det nå er over telefon eller lunsjbordet

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive