E-læringssystemer presenteres

Prosessen med valg og implementering av et e-læringssystem for høyskolen er nå godt i gang. Denne uken er fire leverandører på NHH for å presentere sine løsninger.

21.03.2001 - Elin F. Styve


- Vi ser med spenning frem til å møte disse leverandørene som alle er viktige aktører i det norske e-læringsmarkedet, sier kontorsjef Steinar Hesthammer. Han har vært intern prosjektleder for utredningsprosjektet som ivaretas av IT Brukerforum i samarbeid med ekstern konsulent fra Merkantildata.

- På bakgrunn av de behov som skissert i tidligere utredninger når det gjelder økt bruk av IKT i undervisningen, har vi utarbeidet en kravspesifikasjon som er sendt til de største aktørene på det norske e-læringsmarkedet. Det er fire av disse som nå er invitert til NHH for presentasjon av sine løsninger.

De fire leverandørene er IT Solutions (IT's:learning), Fronter (ClassFronter), Boxer (Coursekeeper) og Ementor (Lotus Learning Space). Presentasjonene avholdes i Karl Borchs Auditorium hhv.

- Torsdag 22.03.2001 kl. 1015 og 1315 og
- Torsdag 29.03.2001 kl. 1015

Presentasjonene er hovedsakelig ment for IT Brukerforum samt prosjektgruppen og styringsgruppen, men øvrige som er interessert i e-læring er velkommen til å delta.

- Vi har fått spørsmål om hvorfor ikke Blackboard og WebCT er med i evalueringen, sier Steinar Hesthammer.
- Disse er store leverandører på det amerikanske markedet og har inngått tett samarbeid med noen av de store forlagene. Grunnen er at ingen av de to har distributører på det norske markedet og at derfor er vanskelig å komme i tett og nær dialog med leverandøren. Spesielt når det gjelder integrasjon med eksisterende systemer som brukeradministrasjon på NT og studieadministrative systemer. Dette betyr imidlertid ikke at vi utelukker en stor aktør som for eksempel Blackboard. Vi må finne hensiktsmessige måter å foreta en evaluering også av Blackboard. Her må vi imidlertid i stor grad støtte oss på en del av det arbeidet som allerede er gjort for GEM-studiet og holde dette opp mot vår egen kravspesifikasjon.

Det tas sikte på at man skal kunne velge system i løpet av vårsemesteret slik at man har på plass en ferdig installasjon i god tid før høstsemesteret.

Daglig leder i it:solutions, Helge Hannisdal, er en av dem som har presentert IKT-løsninger for NHH

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive