Basberg ny professor ved NHH

Professor Bjørn L. Basberg tiltrer i stillingen som professor i økonomisk historie ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole.

31.03.2001 - Paraplyen


Basberg avla siviløkonomeksamen ved NHH i 1976, og tok i 1980 Handelslærereksamen med økonomisk historie som hovedfag samme sted. Han har også avlagt Pedagogisk seminar eksamen (1979) og ble i 1985 tildelt Dr.oecon tittelen for sin avhandling "Patenter og teknologiske endringer i Norge 1840-1980".

Professoren har i flere perioder tidligere vært ansatt ved NHH. Han har også arbeidet ved Universitetet i Trondheim og Høgskolen i Sør-Trøndelag / Trondheim Økonomiske Høgskole, der han har vært dekanus. Basberg har dessuten deltatt som forsker og prosjektleder ved en rekke prosjekter. Flere utenlandsopphold har han også bak seg blant annet ved M.I.T og National Bureau of Economic Research i USA, og ved University of Cambridge. I løpet av 90-tallet deltok han i flere norske Antarktis forsknings-ekspedisjoner som leder av prosjektet "Hvalfangstminneregistrering på Syd Georgia".

Basbergs faglige publikasjoner er mange og faller innenfor flere tematisk inndelte områder; særlig konsentrert om hvalfangsthistorie, sjøfartshistorie og teknologihistorie. Han har skrevet et bind om Nortraship i bokverket om den norske handelsflåtens historie under 2. verdenskrig.

Professor Bjørn L. Basberg innehar en faglig tyngde og erfaring som NHH vil ha stort behov for og nytte av i tiden fremover, og han har også god kjennskap til NHH generelt og seksjonen for økonomisk historie spesielt. Tilsetningen vil derved innebære en vesentlig styrking av seksjon for økonomisk historie.

Basberg er for tiden visiting professor ved Brown University i USA.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive