Knut Boye tok prisen!

Prisen for fremragende lærerinnsats ble i går tildelt førsteamanuensis Knut Boye fra Institutt for foretaksøkonomi.

18.05.2001 - Elin F. Styve


Det var under den tradisjonelle 17. mai-frokosten i Aulaen at mottakeren av årets pris på 16 000 kroner ble offentliggjort. Hovedpersonen kunne selv ikke være til stede for å motta prisen, men vi mener han har all grunn til å være stolt av markeringen som ble gjort på hans innflytelsesrike virksomhet ved NHH.

De siste 20 årene har Knut Boye vært en av de sentrale foreleserne innenfor finansområdet i siviløkonomstudiet. I mange år hadde han hovedansvaret for det obligatoriske kurset i siviløkonomstudiet, i tillegg til kurs på 3. avdeling og i Høyere revisorstudium.

Boyes evne til å forenkle komplekse problemstillinger gjennom utstrakt bruk av praktiske eksempler har gjort at kursene hans har vært blant de mest søkte på 3. avdeling. Dette gjelder også hans undervisning innenfor NHHs etter- og videre-utdanning, for eksempel AFA-studiet, hvor han alltid har vært en svært populær foreleser og god ambassadør for høyskolen.

Knut Boye har også vært en meget benyttet veileder til den skriftlige utredningen i siviløkonomstudiet. Også på dette området har han kanskje mer enn noen annen ved instituttet ytt en betydelig innsats.
I tillegg til sitt virke som foreleser og veileder har Knut Boye en betydelig produksjon av lærebøker og artikler innenfor finansområdet. Hans evne til å popularisere vanskelige problemstillinger har medført at hans lærebøker har gått i rekordstore opplag.

Kolleger og studenter ved NHH gratulerer Knut Boye med prisen!


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive