Norske ledere: Ikke eksportvare

At gode norske ledere flagger ut om de ikke får nok fordeler, er en myte. Det slår AFFs store lederundersøkelse fast. Tom Colbjørnsen (bildet) er ansvarlig for undersøkelsen som omfatter 3690 norske ledere.

06.02.2001 - Elin F. Styve


AFF presenterer boken "Norske ledere i omskiftelige tider" som den ene av de to første i serien "AFFs lederbibliotek", som nå bygges opp som merkevare for deres publikasjoner.

Den store undersøkelsen blant norske ledere som Tom Colbjørnsen, Irmelin Drake og Willy Haukedal står bak, er representativ for ulike ledernivåer i både offentlig og privat sektor.

- En rekke interessante problemstillinger blir belyst i boken, blant annet det som er blitt sagt om at norske ledere vil bli "kjøpt" av bedrifter i utlandet dersom de ikke får gode nok vilkår her. Det viser seg tvert om at norske ledere ikke er så interessert i å flytte på seg, de er mindre opptatt av internasjonalisering enn man skulle anta, og trives godt med balansen mellom jobb og familieliv som den norske jobbkulturen innbyr til, forteller AFF-direktør Eva Lystad. Hun påpeker at det blir interessant å se ved neste undersøkelse om trenden går mot en mer internasjonal orientering, nå som yngre og mer utadrettede ledere kommer til. Blant annet oppviser studentene ved NHH en stor vilje til å reise utenlands på utveksling, og dette kan prege utviklingen blant norske ledere i fremtiden.

Dette er den første store undersøkelsen som gir en bred analyse av norske ledere og deres opplevelser av sin egen situasjon. Betraktninger rundt konkurranse, kjønnsroller, frihet, privatliv, medier, politikk og tidsbruk er bare noen av elementene som undersøkelsen omfatter.

Også boken "Den skjulte styreverden" av Arne Selvik inngår i AFFs nyvinning, lederbiblioteket. Boken handler om prosessene i moderne styrer, og hvordan styret kan utvikles til å gi konkrete bidrag til bedriftenes resultater.

- Den neste boken som kommer ut under lederbiblioteket, er "Veier til ledelse", som bygger på dybdeintervjuer med 33 profilerte ledere i norsk næringsliv, avslører Eva Lystad.

"Norske ledere i omskiftelige tider" bygger på undersøkelser blant 3690 ledere i privat og offentlig sektor
NHH-professor Tom Colbjørnsen er en av forfatterne til boken
AFF-direktør Eva Lystad:
- Norske ledere ikke er så interessert i å flytte på seg, viser data fra undersøkelsen

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive