Ingeborg Kleppe 50 år

Førsteamanuensis Ingeborg Astrid Kleppe ved Institutt for strategi og ledelse fyller femti år 12. september.

08.09.2000 - Paraplyen


Fra 1987 har Kleppe vært amanuensis, senere førsteamanuensis (fra 1990) ved Institutt for Markedsøkonomi/Institutt for Strategi og Ledelse (SOL) ved NHH. I perioden 1995 til 1997 var Kleppe tilknyttet Verdensbankens hovedkontor i Washington DC som Senior Adviser in Powerty Monitoring med ansvar for sørlige Afrika, men vendte i 1997 tilbake til sin stilling som førsteamanuensis ved NHH.

Ingeborg Astrid Kleppe, eller "Inki" som hennes venner og kolleger kjenner henne som, er en aktiv og engasjert person både privat, som fagperson og som samfunnsborger. Hun har vært representant for Arbeiderpartiet i Bergen kommunestyre, er styreleder ved Statens Institutt for Forbruksforskning, sitter i Styret ved Stiftelsen for Samfunns- og Næringslivsforskning og har vært Instituttstyrer ved SOL-instituttet i ett år i tillegg til mange andre verv.

Kleppes forskningsinnsats har blant annet hatt fokus på kvinnens rolle i familien. Gjennom sitt arbeid i Verdensbanken, har hun også vært involvert i flere ulandsprosjekter. Med sin bakgrunn fra Austevoll er det ikke forbausende at hun de siste årene også har engasjert seg i problemstillinger i tilknytning til konsum og eksport av fisk.

I alle livets sammenhenger - både som privatperson og fagmenneske - er Inki åpen og ærlig, samvittighetsfull og seriøs, men samtidig kreativ og med tid og omtanke for kolleger og venner. Hun utmerker seg også med en utpreget estetisk sans. Denne evnen og interessen har vi som kolleger daglig glede av ettersom Inki var en drivende kraft i utformingen av instituttets lokaler, skriver kolleger ved NHH.

Paraplyen slutter seg til gratulantene!

Ingeborg Kleppe fyller 50 år tirsdag 12. september

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive