Fasjonabel dag på NHH

Både Kong Harald, Dronning Sonja, den latviske presidenten og hennes mann så ut til å trives bra under det korte besøket på NHH i dag, torsdag. Presidenten holdt et spennende foredrag om Latvias forhold til resten av verden.

21.09.2000 - Elin F. Styve


En mengde barn og voksne fra bydelen var møtt frem for å hilse NHHs fornemme gjester velkommen, og høstværet viste seg fra sin beste side da høyskolens ledelse tok imot i formiddag. Studentkoret Optimum satte en fin ramme rundt ankomsten, med vakker sang i foajéen.

President Vaira Vike-Freiberga er en dame med en lang merittliste og erfaring fra årelange opphold utenlands. Hun er professor i psykologi, men forelesningen var helt og holdent viet hennes politiske innsikter. Og hun gav tilhørerne i et fullstappet auditorium litt å tenke på. Spesielt var hun opptatt av å knytte sterkere bånd mellom Latvia og Vesten, og tilbydde på vegne av sitt land også å være en brobygger mellom Vesten og Russland.

- Latvia har reiset seg både politisk og økonomisk i løpet av de ti årene landet har vært frigjort fra det tidligere Sovjetunionen. Norge er på ti på topp-listen over investorer som har gjort dette mulig, og veksten vil fortsette, garanterte hun.

- Vi har en sterk felles kulturell og økonomisk historie med Skandinavia, og disse båndene må vi bestrebe å styrke ytterligere i fremtiden, mente hun. Fremst av alt vil hun ha landet sitt med i EU og Nato, og anser Latvia for å være medlemsland begge steder innen noen få år.

Rektor Victor D. Norman takket for det innsiktsfulle foredraget, og kommenterte at alle land burde velge en professor som leder. Det tok et sekund før tilhørerne hadde gjort sin egen tolkning av uttalelsen, og fikk sluppet litt løs på lattermusklene i den høytidelige atmosfæren.

President- og kongeparet deltok i en privat mottakelse i Stupet, før ferden gikk videre til offisiell lunsj i Håkonshallen.

Se også:

100 000 til to studenter

Dronning Sonja blir hilst velkommen til NHH. I forgrunnen med ryggen til står Latvias president Vaira Vike-Freiberga.
Kong Harald blir tatt i mot av NHHs rektor Victor D. Norman.
President Vaira Vike-Freiberga under forelesningen i Dag Cowards auditorium

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive