Etterutdanning: Kunnskapsløft for kraftnæringen

I dag, fredag, åpner NHHs første kraftanlytikerstudium, med 30 toppmotiverte deltakere fra nesten like mange norske el-kraftbedrifter.

08.09.2000 - Elin F. Styve


Det var stor konkurranse om studieplassene da NHH i vår utlyste sitt nye studium for kraftnæringen. I dag er studentene samlet på SAS-hotellet i Bergen.

Den voldsomme veksten i handelen av finansielle kontrakter i el-kraftmarkedet og med større liberalisering og større konkurranse i Europa, har ført til et behov for skolering innen bransjen. Teorier og konsepter fra moderne finans er skreddersydd for å håndtere problemstillinger innen bransjen (opsjonspristeori).

Deltakerne er har ulik bakgrunn - meglere, tradere og personer med økonomi- og risikofunksjoner. Studiet kan bli en spennende møteplass mellom fagpersoner og bransjen - det gis gode muligheter for erfaringsutveksling og nettverksbygging. Hovedforelesere er professor Petter Bjerksund og professor Gunnar Stensland. I tillegg vil man benytte en rekke personer fra bransjen.

I tillegg begynte det første kullet på MBA-studiet i offentlig økonomi og ledelse i går på Sem Gjestegård. Dermed skulle en særdeles spennende videreutdannings-høst være i gang ved NHH.

Se også:

Startskudd for global videreutdanning


Full konsentrasjon fra første stund

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive