100 000 til to studenter

For to unge mennesker fortonet denne høytidelige dagen ved NHH seg helt spesielt: Som baltiske studenter ved høyskolen mottok de 100 000 kroner hver i stipend.

21.09.2000 - Elin F. Styve


Ruta Zileviciute (22) fra Litauen er student ved Master of International Business, og Aleksandrs Jakubanecs (25) fra Latvia er høyere avdelings student. De har gått med nervene i helspenn de siste dagene før de skulle bli gjenstand for oppmerksomhet fra både presidentpar og kongepar, og hele NHH-miljøet. Det forløsende øyeblikk kom da presidentens foredrag var over, og de ble kallet frem for å få et håndfast bevis på tildelingen. Like etter ble de dradd til sides og filmet og fotografert av både norsk og utenlandsk presse - strålende fornøyd, og litt brydd av oppstyret.

Stipendene er gitt av A.Wilhelmsen Foundation, som har inngått en femårig avtale med NHH. Hvert år blir det valgt ut to baltiske studenter som får 100 000 kroner hver.

Formålet med stipendene er å gi baltiske studenter gode muligheter for studier i utlandet, for bidra til videreutvikling av et økonomisk fagmiljø i Baltikum.

Stipendet kan gis til studenter fra Estland, Latvia og Litauen.

Ruta Zileviciute (22) fra Litauen og Aleksandrs Jakubanecs (25) fra Latvia mottok 100 000 kroner hver i stipend i dag, og ble gjenstand for stor oppmerksomhet i norsk og baltisk presse.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive