Finpuss på Paraplyen

Som de fleste nok har merket seg, har Paraplyen den siste uken gjennomgått små forvandlinger på utseendet.

06.03.2000 - Elin F. Styve


Vi håper leserne er fornøyde med at det nå blant annet er muligheter for bilder på forsiden. Det er også nå mulig å få inn flere bilder på en side, og i den grad bildene er små kan man klikke på dem for å få større utgaver opp.

Større hastighet
NHHs internavis er nå flyttet over til en server med større kapasitet, og dette skal virke inn på hastigheten når man beveger seg mellom sakene eller søker i arkivet.

Paraplyen har over tretti tusen treff i måneden, av og til er det oppe i 2500 treff per dag, så det er tydelig at mange følger med - også utenfra.

Hovedkilden til informasjon
I leserundersøkelsen internt før jul kom det frem at Paraplyen beveger seg mellom første, andre og tredje plass på å være hovedkilden til informasjon for den enkelte på NHH - sammen med informasjon fra kolleger og nærmeste leder. Mange har også svart at Paraplyen er den viktigste kilden til informasjon - foran informasjon fra nærmeste leder. Det samme resultatet kom frem etter leserundersøkelsen for to år siden. Konklusjonen blir derfor den samme nå som da; at når kolleger i dag er hovedinformasjonskilde sier det noe om et positivt dynamisk kollegialt miljø, men at nærmeste leder bør bli kommunikasjonsmessig sentral ut fra et institusjonsfaglig synspunkt. Dette gjelder spesielt informasjon til den enkelte om den enhet man tilhører.

Det at Paraplyen for svært mange er en hovedkilde til informasjon om det som rører seg generelt på høyskolen - ved andre institutter og avdelinger enn deres egen og ut mot omverdenen - er i samsvar med målsettingene.

Viktige innspill
Undersøkelsen viser også at svært mange bruker Paraplyen som startside på internett, og leser den daglig. Dette er også i tråd med målsettingen om at hver enkelt ansatt raskt skal oppdateres med ny informasjon som blir lagt ut, i stedet for å "lete" seg fram til Paraplyen lenge etter at sakene er kommet på.

Leserundersøkelsen gav oss viktige innspill og gode idéer som vi prøver å følge opp etter hvert. Blant annet ble det etterlyst mer informasjon om forskningsprosjekter, og vi oppfordrer herved fagmiljøet til å tipse oss om aktuelt og interessant forskningsstoff. Også personalpolitikk og organisasjonsendringer ønskes det mer stoff om, kommer det frem i undersøkelsen.

Alt i alt vil vi oppfordre høyskolens ansatte til å komme med innspill og idéer, gjerne også med kontroversielle saker som man mener bør få søkelyset rettet mot seg. Tips sendes til paraplyen@nhh.no.

Mange gode tips kom fra Paraplyens lesere i spørreundersøkelsen før jul.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive