- Vi er i forkant

- Forholdene ved NHH ligger godt til rette for å være tidlig ute med endringer i henhold til tanken om fristilling til særlovsselskaper, sier Victor D. Norman.

16.05.2000 - Elin F. Styve


Han håper at NHH vil være tidlig ute.

- For det første forventes det av en institusjon som vår at vi er tidlig ute med en slik omlegging. For det andre ligger mye godt til rette for å gjøre det. Vi er en konkurranseutsatt institusjon og vi har internasjonal kompetanse, sier Norman.

- NHH er klart i forkant med en rekke av de tiltakene Mjøsutvalget ønsker for utdanningssektoren. Studiekvaliteten har lenge vært gjenstand for oppmerksomhet og tiltak gjennom Brunstadutvalget. Her har vi kommet forbi pratestadiet og er i implementeringsfasen. Gradsstrukturen og matriseorganiseringen er også implementert. Oppdragsforskning organisert som egne selskaper er også snart på plass, ettersom SNF snart blir et AS under NHH.

Når det gjelder premiering av studentgjennomstrømming og forskningsresultater, mener Norman at NHH burde tjene på et slikt system. Men han legger til at det forutsettes likebehandling av private og offentlige institusjoner, og at NHH konkurrerer med institusjoner som BI, NTNU, Bodø og Kristiansand.

- Vi har muligheter for å gjøre det svært bra i forhold til våre konkurrenter, men det krever mye av oss selv om vi skal få det til, sier han.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive