Topptungt på vårkonferansen

Vårkonferansen 2000 er i gang, og tema er den nye økonomien. En rekke stortingspolitikere og næringslivsledere har NHH som felles samlingspunkt i dag, mandag.

29.05.2000 - Elin F. Styve


Først ute med foredrag var NHH-professor Leif B. Methlie. Han belyste hva som skjer med verdiskaping, samhandling og marked i den nye økonomien - innlegget fikk svært god respons og ble grunnlag for ivrige diskusjoner i konferansens første pause.

Det er i skjæringspunktet mellom den informasjonsteknologiske utvikling og fundamentale økonomiske prinsipper at den nye økonomien oppstår. Resultatet er store markedsstrukturelle endringer. Markedstransaksjoner blir mer kostnadseffektive og leder til outsourcing, nedskalering og nye markedsaktører. Realisering av nettverksverdier skjer i samhandling mellom aktører. Nettverksteknologien gir muligheter for samhandling som må utnyttes forretningsstrategisk, heter det i Methlies foredragsresymé.

Internett har kraft til å endre de fleste industrier slik vi kjenner dem i dag. Både tradisjonell vareproduserende industri, men spesielt tidligere skjermede næringer innen tjenesteytende sektor vil konkurranseutsettes i større grad enn i dag. Den klare vinneren av den nye økonomien er konsumenten, slår analytiker Glen Rødland fra Frist Securities ASA fast i sitt foredrag.

Flere andre tema står på dagsorden, blant annet Global innovasjons- og forretningsutvikling i den nye økonomien. Erfaringer fra etablering og vekst i dot.com-selskaper, ved Stig Herbern - tidligere adm.dir i Telenor Mobil.

Programmet varer frem til 1630, og avsluttes med festspillarrangement og middag i kveld.

Leif B. Methlies foredrag fikk diskusjonen i gang blant tilhørerne. Her er Methlie i samtale med pressen.
Også politikerne er interessert i siste nytt om den nye økonomien. Valgjerd Svarstad Haugland i samtale med førsteamanuensis Christine B. Meyer.
Professor Jan I. Haaland sammen med Karolina Ekholm, Industriens Utredningsinstitut (Sverige)
Ove Johannessen og Svein Aaser fra Den norske Bank ASA

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive