Stort SEB-stipend til ung forsker

Espen Henriksen har fått det første doktorgradsstipendiet som NHH deler ut på faglig grunnlag med finansiering fra SEB Enskilda Banken.

31.05.2000 - Paraplyen


Henriksen skal bruke stipendiet til å utføre sitt doktorgradsarbeid ved Carnegie Mellon universitetet i USA, samtidig som han vil være tilknyttet fagmiljøet ved NHH. Henriksen er tildelt stipendiet på bakgrunn sine fremragende resultater i blant annet makroøkonomi og finans på Høyere avdelings (Cand Oecon) studiet.

I sitt doktorgradsarbeid planlegger Espen Henriksen å fokusere på hvordan finansmarkedene blir påvirket av pågående endringer i husholdningenes sparemønster i OECD området. Forhold som befolkningsaldring, generell velstandsvekst og økt grad av fondering av pensjonssystemene vil øke tilbudet av sparekapital globalt. Dette vil påvirke avkastningen av ulike finansielle instrumenter. Dessuten vil det legge press på produktutviklingen i markedet for fonds- og spareprodukter.

Espen Henriksen (27) er forskningsassistent på SNF/NHH. Han kommer opprinnelig fra Hole kommune på Ringerike.

Markedsdirektør i SEB Enskilda Banken, Glenn Haglund (t.v.), hadde i dag et uformelt møte med Espen Henriksen. Med på møtet var også professor Thore Johnsen.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive