Eva Lystad ny AFF-direktør

Eva Lystad (50) er ansatt som administrerende direktør i AFF ved NHH. Hun tiltrer stillingen 1. august i år. Per Inge Strand går av som direktør etter å ha ledet AFF i 10 år.

03.05.2000 - Elin F. Styve


Eva Lystad er utdannet ved Universitetet i Oslo i 1977 - cand. real. hovedfag informasjonsteknologi. Hun kommer fra stilling i Verdensbanken, Washington DC - USA, hvor hun har vært i 6 år, sist med ansvar for Verdensbanken Info. Dev. "År 2000 program" og før det var hun leder for "Human Resource Division".

Før jobben i Verdensbanken var Eva Lystad 10 år i Sparebanken NOR/ABC Bank som banksjef konsernkunder, banksjef samfunnssektor og organisasjons- og IT-direktør.

Hun har også arbeidet 7 år i Computas A/S, et konsulentselskap og datterselskap av Det norske Veritas. Her var hennes ansvarsområde personalsjef og leder for konsulentbehandling for informasjonssystemer. I tillegg har Lystad hatt en rekke styre- og tillitsverv i privat og offentlig sektor.

Styreleder Osmund Ueland i AFF sier i en pressemelding at Eva Lystad har med sin internasjonale og informasjonstekniske bakgrunn en erfaring som styret har lagt vekt på, og som er viktige utviklingsområder i AFFs fremtidige kundetilbud. Ueland understreker at hovedoppgavene fremover for AFF blir å holde sin sterke markedsposisjon og utvikle denne i samarbeid med andre spisskompetansemiljøer i inn- og utland, for derigjennom å bli den foretrukne samarbeidspartner innen lederutvikling for norsk næringsliv og offentlig sektor i årene fremover.

AFF (Administrativt Forskningsfond) har 45 tilsatte og er ledende innen lederutvikling i Norge - best kjent gjennom Solstrandprogrammet, som har vært gjennomført årlig siden 1953. AFF har oppdrag for en rekke store norske virksomheter i privat og offentlig sektor.

Nåværende direktør Per Inge Strand vil i ett år fra 1. august 2000 være tilknyttet Stanford University, for så å komme tilbake til AFF som konsulent.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive