Etterutdanning: Stor interesse for nye programmer

Det nye etterutdanningsprogrammene til NHH har vakt stor interesse i markedet, men tilbudet om høyere revisor studium (HRS) på deltid i Oslo fikk ikke nok deltakere til å kunne settes i gang.

04.05.2000 - Elin F. Styve


- Vi konkurrerer først og fremst med vårt eget heltidsstudium, det ser ut til at de største konsulentselskapene har bedre incentivordninger for de ansatte til å komme hit på heltid enn å følge et mer intensivt opplegg i Oslo på deltid, sier førstekonsulent Morten Hilt. Tilbudet om HRS i Oslo kom dessuten samtidig som BI fikk godkjent sitt HRS-program.

Ex. MBA-programmene i økonomisk styring og ledelse (tidligere kalt MØST) og elektronisk handel (e-business) er de mest etterspurte, og hos seksjonssjef Elisabeth Løwenholm står telefonen knapt stille. Pågangen er noe mindre for tilbudet om MBA i offentlig økonomi og ledelse, men Løwenholm tror markedet for dette vil "modnes" etterhvert.

Kraftanalytikerstudiet har også vakt interesse, og henvendelser kommer fra utlandet, etter at det ble omtalt på internett.

- Søknadsfristen er 1. juni, og svært mange viser interesse for tilbudene. Selv om det blir mange og lange telefonsamtaler er det veldig hyggelig, dette er mennesker som vet hva det handler om og som vet hva de vil ha, sier Løwenholm. Hun legger til at søkningen til AFA-studiet også i år er svært stor, og hittil konkurrerer 170 søkere om 50 plasser.

Seksjon for etter- og videreutdanning jobber også nå med å tilrettelegge for det nye tilbudet i ledelse innenfor helse- og sosialsektoren, som er et samarbeid med Høgskolen i Bergen, og som settes i gang til høsten.

Neste Ex. MBA-studium i strategisk ledelse (MASTRA) begynner våren 2001, og opptak skjer til høsten.

Les mer på http://www.nhh.no/etterutdanning/.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive