Dag Coward til minne

Dag Coward døde natt til lørdag 20. mai, 90 år gammel.

22.05.2000 - Victor D. Norman, Carl Julius Norstrøm, Arne Kinserdal


18. mars i år fylte professor, dr. philos. Dag Coward 90 år. Det ble da i Bergens Tidende og Aftenposten gitt en fyldig omtale av hans faglige betydning for utviklingen av bedriftsøkonomien i Norge. Hans innsats ved NHH, både som professor og rektor, ble markert for kort tid siden, blant annet ved at et av høyskolens største auditorier ble oppkalt etter ham. Nå har Dag Coward gått bort.

Det ble en livsgjerning for Coward å gjøre bedriftsøkonomien til et akademisk og profesjonelt fagområde med vekt på forskning og undervisning på den ene siden og på teoriens og prinsippenes anvendelse på den annen side. I nesten 40 år hadde Dag Coward sitt virke på NHH: Som rektor i tre perioder, fra 1964 til 1972, betydde han mye for utviklingen av høyskolen. Både NHH og samfunnet har trukket betydelige veksler på Dag Cowards arbeidskraft, innsatsvilje og innsikt.

Dag Coward vil bli husket som fagmann og pionér i bedriftsøkonomi. Han vil også bli husket for sine personlige egenskaper. Stillferdig og samtidig engasjert og human har alltid vært hans stil. Oppgavene han gikk til både innenfor og utenfor sitt fag hadde et preg av sterk integritet og etisk holdning. Vi må også føye til lunhet og humor. Det er mange som vil minnes Dag Coward med glede.

Dag Coward var ridder av 1. klasse av St. Olavs orden for samfunnsgavnlig virke på de bedriftsøkonomiske og administrative områder.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive