Bygging og bråk i høyblokken

Ventilasjonsanlegget i høyblokken skal rehabiliteres, og rivearbeidene i 8. og 9. etg. begynner 15. mai.

11.05.2000 - Elin F. Styve


I utførelsen av prosjektet er det tatt utgangspunkt i at arbeidene kan gjennomføres mens kontorene er i bruk. Dette forutsetter at det gjøres minst mulig arbeider i det enkelte kontor og at så mye som mulig av arbeidet gjøres i korridorene. Kanaler legges i prinsippet i taket i korridorene og stikk for innblåsing og avtrekk gjøres gjennom korridorveggen og avsluttes på kontorsiden av korridorveggen. Mot vest i enden av hver etasje vil kanalene måtte gå inn på forværelsene for fordeling til kontorene på hver side. Dette betyr forholdsvis mye forstyrrelser for den som har sin arbeidsplass på forværelset, mens kontorene på hver side får samme belastning som ellers i korridoren, forteller Erik Lundberg.

Støyende arbeid, for eksempel hullskjæring, saging, boring og andre arbeider i betong, skal ikke skal foregå mellom kl 0830 og 1530 mandag til fredag. Prosjektet skal produseres etter "rent bygg"-metoden som sikrer begrensning av støv og forurensing i produksjonsfasen, fortsetter han.

I etasjene 6 til 9 vil et område fra og med kontorene med inngang fra trappehuset ved heisen og 1 til 2 kontorer på innsiden av dørene, dvs. vis-à-vis toalettene, bli sterkt påvirket av arbeidene. De eksisterende vertikale traséer for ventilasjonskanaler, inklusive mulige utvidelser, er på langt nær store nok til de store luftmengdene som nå skal transporteres. Det er nødvendig både å lage nye traseer og å utvide de eksisterende. Utvidelsen av eksisterende traseer vil berøre dametoalettene i samtlige etasjer, dvs. at toalettene må stenges i byggetiden og arealet vil bli noe redusert når de nye kanalene er på plass. Det må lages en midlertidig løsning ved at herretoalettene gjøres til fellestoaletter i byggeperioden. Nye traséer er planlagt i kontorene langs østfasaden av høyblokken, og kanalene vil kreve knapt 2 kvadratmeter gulvareal i 4 kontorer i 9. til 6. etasje. Det har vært vurdert å legge de vertikale kanalene i trappehuset men på grunn av krav til kapasitet i rømmingsvei og brannkrav i forbindelse med kanalføring i rømmingsve er dette alternativet forlatt.

Fremdriftsplan
Arbeidet er tenkt gjennomført ved at det arbeides konsentrert i 2 etasjer om gangen. Det blir imidlertid slik at når man er kommet til monteringsfasen i 8. og 9. etasje, så vil man begynne på demontering/riving i 7. og 6. etasje. I utgangspunktet vil det gå ca 1 måned per 2 etasjer men pga. helligdager og fridager vil det gå 1 uke lenger for 8. og 9. etg.

En forenklet fremdriftsplan ser slik ut:
9. og 8. etasje oppstart 15.05 - ferdig 22.06
7. og 6. etasje oppstart 05.06 - ferdig 05.07
5. og 4. etasje oppstart 19.06 - ferdig 19.07
3. og 2. etasje oppstart 29.06 - ferdig 26.07


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive