Arktisk fauna-innslag på rektorkontoret

En næringsdrivende i Nord-Norge solgte for to år siden skinnet før bjørnen var skutt, og lovet en isbjørnfell i gave til NHH. Nå er dyret på plass, og dette ble feiret av NHHs nordnorske koloni.

22.05.2000 - Elin F. Styve


Det var en kald og fuktig kveld på Svalbard at jakthistoriene begynte å overgå hverandre, da Victor D. Norman - på den tiden ikke rektor - slo fast at rektors kontor manglet prydgjenstander fra nord, og at et isbjørnskinn ville være en passende gave til høyskolen. Selv om det tok sin tid fra det frimodige ønsket ble uttalt til bjørnen var skutt og brakt til sin plass på kontoret, var gleden stor da Victor D. Norman kunne ta i mot sin nye kjæledegge.

Det var næringslivet i Nord-Norge, representert ved Nils Petter Beck og Helge Gørrissen, som mandag overrakte gaven og samtidig ble beæret med lunsj i ærverdige Stupet. De fortalte om sitt møte med Victor D. Norman på Svalbard for to år siden, hvor han hadde gjort inntrykk med sin faglige tyngde under et forretningsseminar. Norman på sin side mente at NHH har mye å takke Nord-Norge for, blant annet får høyskolen mange flinke studenter derfra. Han fremhevet også symbolikken ved at gaven synliggjorde NHHs "dekningsgrad" fra nord til sør, og spesielt langs kysten i vårt langstrakte land.

Til lunsjen var det invitert en rekke etniske nordlendinger som er ansatt ved NHH, og de fikk ta gaven i nærmere øyesyn.

Victor D. Norman med sin nye kontorpryd, en isbjørnfell. Til venstre Helge Gørrissen og Nils Petter Beck (delvis skjult)
Etniske nordlendinger tar gaven i nærmere øyesyn. Men bjørnen ble aldri mer spurt.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive