Slutt på boklån via internpost

Ordningen med forsendelse av bøker i internposten fra biblioteket til ansatte på Merino opphører inntil videre.

14.01.2000 - Elin F. Styve


- Leveringsmetoden er ikke sikker nok, da det viser seg at bøkene ikke alltid kommer frem til rette vedkommende, og da heller ikke i retur til biblioteket, sier hovedbibliotekar Magnhild Bøyum Aase.

Hun er klar over at dette vil virke som en ulempe for brukerne på Merino, men påpeker at låntakerne ikke har glede av en usikker håndtering av bøkene.

- Innskjerpingen gjøres av hensyn til brukerne og til de bibliotekene vi låner inn bøker fra. Dersom vi kan finne frem til en ordning som ivaretar sikkerheten for overlevering og retur bedre, vil vi vurdere å komme tilbake med tilbudet, sier Aase.

- Det er den personlige låneren som er ansvarlig for lånet. Dersom ikke overleveringsmetoden fungerer tilfredsstillende er dette til ulempe for låneren. Det er ikke tilfredsstillende for verken biblioteket eller lånerne å la bøkene bli liggende i et postrom der alle har adgang, mener hun.

Fra mandag 17. januar må bøker hentes og leveres i skranken på biblioteket, men kopier vil som før bli sendt direkte til mottaker med internposten. Meldinger om at bestilte bøker er klare, meddeles via internpost eller epost, i følge Magnhild Bøyum Aase.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive