Nyttige språkstudier ved NHH

Språkstudier ved NHH er nyttig og relevant for arbeidsliv og videre studier. Det er hovedkonklusjonen til de uteksaminerte studentene som har svart på spørreundersøkelsen til Institutt for språk.

14.01.2000 - Elin F. Styve


Instituttet fikk i 1999 gjennomført en spørreundersøkelse blant studentene som avla eksamen i de ettårige studiene i engelsk, fransk og tysk i 1995, -96, -97 og -98. Denne undersøkelsen var en oppfølging av en tidligere, som dekket årene frem til og med 1994. Hensikten var å få informasjon om hvilke studier som ble valgt etter avsluttet eksamen, altså hvilke kombinasjoner de inngikk i, studienes relevans i forhold til eventuell jobb (nytteverdi), samt hvordan studentene evaluerer studiene i ettertid. Denne informasjonen brukes blant annet til å justere og oppdatere studieinnholdene.

- Vi vurderer resultatene som oppløftende for instituttet, sier førsteamanuensis Jan Roald (bildet).

94 av totalt 250 skjemaer ble returnert utfylt.
De langt fleste svarer at de går videre med studier. Tendensen er at studentene velger økonomiske fag eller videre studier i samme språk. Av de som er i jobb svarer 73 prosent at de bruker språket i jobbsituasjonen ofte eller av og til. 82 prosent karakteriserer studiene som nyttige eller svært nyttige. 70 prosent av de spurte meddeler et positivt helhetsinntrykk av studiene.

Jan Roald

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive