Nytt KUF-utvalg: Kommersialisering av forskningsresultater

Statsråd oppnevnte fredag et utvalg som skal utrede spørsmålet om økt kommersialisering av forskningsresultater fra universiteter og høyskoler.

31.01.2000 - Elin F. Styve


- Det er viktig å sikre at nyskaping som skjer ved universitetene og høyskolene blir tatt i bruk. Jeg håper at forslag fra utvalget kan bidra til dette. Kommersialiseringsarbeidet skal ikke svekke den langsiktige, grunnleggende forskningen ved institusjonene. Dette vil være en viktig rettesnor for utvalget, sier Statsråd Jon Lilletun i en pressemeling.

Utvalget skal utrede hvilke endringer i lov, regelverk eller andre virkemidler som bør iverksettes for å bidra til at kommersialisering av forskningsresultater blir stimulert. Målet er at universiteter og høyskoler engasjerer seg sterkere i dette arbeidet.

Utvalget skal særlig se på lov om retten til oppfinnelser som er gjort av arbeidstakere, der lærere og vitenskapelig personale ved universiteter og høyskoler er unntatt. Som følge av dette er forskere ved disse institusjonene selv sikret kontroll over en eventuell kommersiell utnyttelse av egne resultater eller oppfinnelser.

Utredningen skal foreligge innen 1. oktober 2000.

Utvalget består av:
Professor Jan Frithjof Bernt, leder
Professor Anne-Lise Børresen-Dale
Professor Asbjørn Rolstadås
Direktør Ida Skard
Direktør Stein Annexstad


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive