I hard konkurranse med næringslivet

Rekruttering er vår største utfordring, sier instituttstyrer på Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap (IRRR), Arne Riise. - Bedre lønn må til for å trekke interessante medarbeidere til våre fagområder.

20.01.2000 - Elin F. Styve


- Vårt institutt er svært utsatt. Vi skal blant annet konkurrere med advokater og revisorer i privat næringsliv. En fjerdedel i lønn i forhold til disse er ikke lemger akseptabelt. Vi har mangel på kvalifiserte medarbeidere innenfor alle delområdene, og en viktig årsak er det store gapet i økonomiske betingelser mellom offentlig og privat virksomhet. Vi arbeider aktivt for nyrekruttering innenfor alle våre tre fagområder, og er svært glade for å ha fått en ny førsteamanuensis i finansregnskap, Kjell Henry Knivsflå, på plass i år, sier Riise.

- Men vi kan ikke gi opp. Som Agnar Sandmo sier i Paraplyen er et godt fagmiljø og sosialt miljø viktig. Det som kan friste eventuelle kandidater er å få arbeide med interessante faglige oppgaver i et relativt fritt og uavhengig miljø. Gode muligheter for ekstrainntekter vil også hjelpe.

Vi prøver å friste kandidater i systemet og tidligere HA-kandidater til å ta doktorgraden, og vi har et par kandidater i sikte. Vi har også en Ph.D-kandidat i USA, forteller Riise.

For å friste kandidater til å begynne på høyere avdeling har instituttet på trappene et mer fokusert kursprogram der kandidatene får en mer konsentrert men bred nok dekning av feltet regnskap og økonomisk styring. Arne Riise har tro på å utvikle fagmiljøet i en mer spesialiert retning, og å gjøre instituttet kjent for å være aller best på enkelte fagområder. Dette vil kunne trekke til seg medarbeidere innenfor spesielle fagfelt, og bygge opp et godt fagmiljø.

- NHH må definere behovet
- Levende fagmiljø skaper god rekruttering

Riise

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive