Forskere om sosiale normer og pengepolitikk

Tirsdag og onsdag denne uken er over 100 samfunnsøkonomer samlet på NHH til sin årlige felleskonferanse. Tema på konferansen er blant annet rettferdighet og sosiale normer, varebeskatning og pengepolitikk.

04.01.2000 - Elin F. Styve


I løpet av møtet presenteres 60 vitenskapelige arbeider, og nesten like mange arbeider som er i startfasen blir presentert. 110 samfunnsøkonomer fra Norges Bank, Statistisk sentralbyrå, universitetene, distriktshøyskolene og alle de sentrale økonom-miljøene i Norge deltar.

Det nasjonale forskermøtet for økonomer arrangeres for 22. gang, og arrangementet går på omgang mellom flere institusjoner. Ved NHH er det Guttorm Schelderup fra Institutt for samfunnsøkonomi som er ansvarlig.

- Vi har et spennende program med mange gode navn. Vi er svært glade for at også de to utenlandske forskerne Michael Keen og Ken Binmore bidrar med foredrag, sier Schjelderup.

Keens foredrag The rise, and rise, of the VAT holdes i formiddag, og i morgen, onsdag, er Binmore på banen med How and Why Fairness Norms Evolved. Rektor Victor D. Norman stod for åpningen av konferansen, og fra NHH og SNF deltar blant andre Bertil Tungodden, Jan Tore Klovland, Agnar Sandmo, Kjell Gunnar Salvanes, Sissel Jensen, Jan Haaland, Karen H. M. Knarvik, Jarle Møen, Frank Asche, Frode Steen og Lars Sørgard.

Medlemmer av arrangementskomitéen, Guttorm Schjelderup (t.v) og Jan Erik Askildsen.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive