- Cems må prioriteres høyt

Vi ønsker å prioritere Cems høyt og mobilisere flest mulig personer til å delta. Denne jobben er så stor at en i kollegiet bør ha ansvaret, sier rektor Victor D. Norman.

07.01.2000 - Elin F. Styve


Tidligere har Cems-arbeidet vært en rektoroppgave ved NHH, men nå overlates altså hovedansvaret for cems til funksjonen Vice rector for international affairs ved Christine Meyer. De andre medlemsinstitusjonene i cems organiserer arbeidet sitt på tilsvarende måte.

- Christine har bred internasjonal erfaring og er opptatt av internasjonale spørsmål, samtidig som hun sitter sentralt i høyskolens ledelse. Dette gjør at hun innehar alle de egenskaper som skal til for å gjøre en god jobb for NHH i Cems, sier Norman.

Nina Gry Stein ved Internasjonalt kontor er svært glad for at NHH nå vil satse på å bringe fagmiljøet sterkere inn i markedsføringen av Cems blant studentene.

- Jeg tror det er nyttig å komme tidlig inn med opplysninger om Cems, for å motivere og forberede studentene. Slik det er nå er den store bøygen språkprøven og et par andre tilleggsprøver studentene må ha for å få graden. Dersom de bruker tid på å forberede seg til dette, vil nok flere komme gjennom nåløyet i Cems-systemet, sier hun.

Hvert år begynner 30-40 studenter på Cems-programmet, og en varierende del av disse fullfører studiet. Siden 1994 er det uteksaminert 73 Cems-kandidater ved NHH.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive