- Cems inn i spennende fase

- Fagmiljøet må mer inn på banen for å styrke satsingen på cems-kandidater fra NHH. Cems (Community of European Management Schools) gir en rekke muligheter for både høyskolen og studentene som vi må bli flinkere til å utnytte, sier førsteamanuensis Christine Meyer.

07.01.2000 - Elin F. Styve


Christine Meyer ble nylig innsatt som Vice rector for international affairs ved NHH, og gleder seg til å ta fatt på oppgavene med å integrere det internasjonale nettverket enda sterkere i NHH-tilbudet. Meyer var sammen med Victor D. Norman i desember i København på avslutningsseremonien for fjorårets Cems-kandidater, hvor hun ble introdusert for mange av dem hun skal samarbeide med i CEMS Executive Board (styret) på vegne av NHH.

- Jeg ble veldig godt mottatt, og inspirert til å ta fatt på arbeidet med Cems. Det er et kjempespennende verv som jeg er stolt av å ha blitt tildelt, sier hun.

Fagmiljøet er nøkkelen
- I den tiden NHH har vært en del av Cems er det gjort en veldig bra jobb med å knytte kontakter og oppnå kredibilitet i det internasjonale miljøet. Internasjonalt kontor har vært en svært god pådriver for å rekruttere studenter, sier Meyer. Hun mener likevel at mye kan gjøres for å få enda flere studenter til å "tenne" på Cems, og at nøkkelen til dette er fagmiljøet ved NHH.
- Vi må forankre Cems bedre inn i staben, og bringe samarbeidet inn i en ny fase. Fagmiljøet må bli sterkere involvert i kursutvilking innenfor rammen av Cems. Kursene forandrer seg, og nye samarbeidslinjer oppstår. Her må vårt fagmiljø være på banen, og NHH må også allokere mer øremerkede midler til cemstiltak. Jo mer involvering, jo mer får vi ut av det. Dette har bedriftene som deltar i programmet forstått, og utnytter godt.

- Vi må også flagge Cems-mastergraden blant studentene. En Cems-master gir fortrinn som ikke studentene er klar over, og fagstaben må fortelle dem hvordan graden skiller seg fra generelle utvekslingsprogrammer. Vi vet dessuten at mange studenter ønsker seg ut over Europas grenser, og dette har Cems fulgt opp. Det er nylig besluttet å utvide samarbeidet også til andre verdensdeler.

Nyttige nettverk
Hun nevner en rekke fortinn ved mastergraden - blant annet god internasjonal kompetanse, man har bevist at man kan kommunisere på ett fremmedspråk utenom engelsk, man har hatt praksis i en internasjonal bedrift og man knytter viktige kontakter internasjonalt. Både studentnettverket i Europa og nettverket bedriftene i mellom er gull verdt for en internasjonal karriere, og et godt utgangspunkt for spennende jobber i Norge, mener hun.

- Studentene må tidlig gjøres oppmerksomme på mulighetene i Cems, slik at de i god tid kan kvalifisere seg i for eksempel språk. Språkundervisningen ved NHH må brukes aktivt i disse forberedelsene.

Mye å hente for bedriftene
Christine Meyer ønsker også å involvere flere norske bedrifter i nettverket.

- Vi jobber nå med å få inn tunge aktører som både vil ha mye å gi, men også mye å hente gjennom samarbeidet, slik Norsk Hydro gjør i dag.

- Bare én utdanningsinstitusjon io hvert land har mulighet for å være medlem i Cems-samarbeidet. At valget har falt på NHH, er både et kvalitetsstempel og en mulighet vi må benytte oss maksimalt av. Dette ser jeg frem mot å jobbe videre med, avslutter Christine Meyer.

Internasjonalt kontor: Cems
Rektor: - Cems må prioriteres høyt

Christine Meyer

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive